18. maj 2024

Mandag vedtog Udvalget for Kultur og Fritid, at frigive anlægsmidler på 7,3 mio. kroner til renovering af Ugerløse Friluftfsbad.

Det er primært selve bassinet og vandbehandlingsanlægget, som skal renoveres. Men dertil kommer forskelligt arbejde, som naturligt følger i forbindelse med renoveringen. Bl.a. skal der nye højtliggen overløbsrender til på bassinets langsider, en ny bund med indløbssystem, der skal ny klinker på alle overflader og den eksisterende teknikkælger skal udvides. Desuden skal der som tidligere nævnt laves et nyt kemikale vandbehandlingsanlæg, der skal en ny udligningsbeholder og skyllevandstank samt nyt basisnudstyr. Desuden skal der lukkes en vandboring, som er i teknikrummet efter krav fra myndighederne.

Da trapperne til omklædningen er ved at smuldre og der er stor risiko for at de går i stykker, vil de også blive udskiftet, ligesom klubhuset skal males.

De 7,3 mio. kroner er allede afsat i budgettet for i år.

Renovering er nødvendig
Ifølge beslutningen så er det nødvendigt at sætte gang i renoveringen, ellers kan det ikke forventes, at bassinet kan åbne til sommerens sæson.

Der også andre gode grunde til at komme igang med renoveringen. Bl.a. at man derved bevarer et stykke kulturhistorie, da Ugerløse Friluftsbad er et af de ældste i Danmark og samtidig kan man bevare det store lokale engagement, som er forbundet med friluftsbadet.

Bade- og omklædnings faciliteter nedslidt
Det fremgår af beslutningen, at det forventes, at bade- og omklædningsfaciliteterne skal renoveres inden for de næste par år, fordi de er i dårlig stand. En renovering vil koste mellem 1,1 og 2,5 mio. kroner alt efter hvilken løsnign der bliver valgt.

Indtil da vil der være afledte driftsudgifter på dette område, på grund af deres stand.