4. maj 2024

Udvalget for Kultur og Fritid vedtog mandag på sit møde, at afsætte 54.000 kroner fra eventpuljen til et arrangement i Strandparken med den Kgl. Ballet.

Hvert år i juni måned drager den Kgl. Ballet rundt i landet og opfører et potpourri af de største publikumsfavoritter fra repetoiret. Kommunen har været i dialog med Det Kongelige Teater og der er opstået en mulighed for, at en af de byer, som balletten besøger i 2015 kan blive Holbæk.

Gratis ballet i det fri
Den kongelige sommerballet er som koncept et gratis tilbud til alle, der har lyst til at se 15-17 af de bedste dansere fra Den Kongelige Ballet opføre et potpourri af de største publikumsfavoritter fra repertoiret.

Sommerballetten foregår altid i det fri, og efter fælles besigtigelse flere steder i Holbæk er der enighed om, at arrangementet i Holbæk mest hensigtsmæssigt kan afvikles i Strandparken.

I samarbejde med Holbæk Erhvervsforum vil restaurantvirksomheder få mulighed for at sælge picnic-kurve til de gæster, som måtte være intereseret.

Det Kgl. Teater er selv ansvarlig for scene, lyd og lys, men laver aftale med Musikhus Elværket, der er det lokale arrangementsted omkring strøm og anden logistik.

Det Kongelige Teater bistår tillige med fælles koordinering og markedsføring af turneen i hele landet.

Ifølge beslutningsforslaget så løber det samlede udgift til hele arrangementet op på ca. 104.000 kroner. Heraf skal der betales 65.000 kroner til Det Kgl. Teater, som påtager udgifter til scene, dansere, markedsføring m.v. Udgifterne til strøm, køreplader, affaldstøkming og lokal/regional markedsføring beløber sig til godt 39.000 kroner, fremgår det af forslaget.

Holbæk Kommune har opnået tilsagn fra to lokale erhvervs-sponsorer og det gør, at Holbæk Kommunes samlede udgift til begivenheden, ifølge det besluttede, reduceres til 54.000 kr.