15. juni 2024

Her på falderebet af 2014 er det traditionen tro blevet tid til at se tilbage på året der gik – og lidt frem på det nye år.

Lokal debat
Holbaekonline.dk har igen i år været med helt fremme i den lokale debat. Ikke mindst det store Arena-projekt, har vi holdt et vågent øje med. Det var ventet, at det ville blive i år, at det store projekt endelig skulle vedtages. Men Venstre kunne ikke selv overbevise alle sine byrådsmedlemmer og da der både var frafaldne socialdemokrater og rene modstandere af projektet, var der ikke flertal for en principbeslutning om Arenaen efter en lang og kaotisk debat og afstemning på byrådsmødet i november og Arena-beslutningen er udskudt til det nye år.

Redaktørens klumme om den manglende julebelysning i Holbæk by og efterfølgende artikler og læserbrev har medført et stor debat blandt læserne. Ikke kun på Holbaekonline.dk, men også på f.eks. Facebook, hvor langt størstedelen var enige om, at Handelsstandsforeningen og kommunen burde finde pengene til at sætte julelys op i Holbæk og gøre det hyggeligt for kunderne, at gå på juleindkøb i byen. Det skal så blive spændende at se, om handelsstandsforeningen og kommunen tager kritikken til sig, eller om handelsstandsforeningen igen vælge at spare lyset væk.

Vi vil også i det nye år være med til at styrke den lokale debat og holde øjne og ører åbne.

Sportens verden
Sportsmæssigt har især fodbolden været i centrum på Holbaekonline.dk. 2013 sluttede med store økonomiske problemer for Holbæk B&I og overbygningen Nordvest FC. Et økonomisk hul på knapt en million, blev forsøgt lukket med et sponsorat fra Holbæk Kommune. Da 2014 startede, var der stadig ikke kommet orden i klubbens økonomi. Men i februar kom en ny bestyrelse med Kenny Jensby i spidsen til og der kom andre boller på suppen: Nu skulle Holbæk B&I selv løse sine økonomiske problemer. Samtidig besluttede klubben igen at spille i de blå-hvide dragter under navnet Holbæk B&I. Her ved udgangen af 2014 ligger holdet på den rigtige side af nedrykningsstregen og med hjælp fra sponsorer og venner, har Holbæk B&I fået styr på økonomien igen. Så klubben både sportsmæssigt og økonomisk er på ret køl ved årsskiftet.

Vi vil gerne satse endnu mere på den lokale sport i det kommende år.

Billeder, billeder og billeder
Et af de områder hvor Holbaekonline.dk igennem flere år – og ikke mindst i 2014 – har satset på, er billedområdet. Vi bringer gerne mange billeder i forbindelse med reportager. Det gør vi fordi vi mener, at billeder populært sagt “siger mere end 1000 ord”. I den forbindelse, skal der flyde et stort tak til de fotografer, som dagligt leverer billeder og video til Holbaekonline.dk.

Lokal TV
Holbaekonline.dk har fra starten i år 2000 været et “legeplads” for gode, sjove og nye idéer. Og i 2014 fik vil mulighed for at sende “rigtig” lokal-tv på LokalKanalen, som kan modtages på et almindeligt fjernsyn med en antenne eller via kabel-tv. Vi har bragt reportager fra bondegårde, begivenheder i byen, fra Spirefestivalen og Holbæk Middelalderdage. Og juleaften sendte vi fra vores hyggelige julearrangement ombord på Orøfærgen – med levende musik, julemand og juletræspyntning. Vi fortsætter med lokal-tv i det nye år – og måske finder vi på andre sjove og nye idéer, som vi kan kaste os over.

Ingen ved, hvad fremtiden bringer
Vi vil også fremover være “den lille frække”, som godt tør gå til stålet og stille spørgsmål – også de mere ubehagelige af slagsen. Men vi vil også være det medie, som fortæller de små, sjove og hyggelige historier fra lokalområderne.

På Holbaekonline.dk er vi altid på udkig efter en god idé, en spændende historie, et godt billede eller et sjovt indslag – og det vil vi også være i det kommende år.

Med de ord, vil jeg ønske dig, kære læser, et rigtig godt nytår!

Rolf Larsen, redaktør