27. april 2024

Hvem er Julemanden fra Orø? - er han overhovedet fra Orø? Holbaekonline.dk har talt med julemanden om hans virke. Foto: Jesper von Staffeldt.

Hvem er Julemanden fra Orø? - er han overhovedet fra Orø? Holbaekonline.dk har talt med julemanden om hans virke. Foto: Jesper von Staffeldt.
Hvem er Julemanden fra Orø? – er han overhovedet fra Orø? Holbaekonline.dk har talt med julemanden om hans virke. Foto: Jesper von Staffeldt.
Når vi nærmer os jul plejer Julemanden at tage færgen fra Orø til Holbæk. Det har han gjort i mange, mange år. Men hvem er julemanden og hvor kommer han fra?
Nogen kunne måske godt tro, at julemanden fra Orø er "Færge Bjarne" - men det er det ikke. Foto: Jesper von Staffeldt.
Nogen kunne måske godt tro, at julemanden fra Orø er “Færge Bjarne” – men det er det ikke. Foto: Jesper von Staffeldt.

Måske tror nogen at julemanden bare er færge-Bjarne som har forklædt sig som julemand, for han har en statur ligesom en rigtig julemand.

Men allerede her må vi afsløre: Det er det ikke. Og mens vi er ved afsløringerne, så kan vi også afsløre at julemanden hverken kommer fra Tyrkiet, Finland eller Grønland – han kommer såmænd fra Vipperød og hedder Ole Lundsgaard.

Ole Lundsgaard har været julemand i 40 år, oven i købet autoriseret julemand og han tjener en lille skilling ved at være julemand.

Se nedenstående video og få at vide, hvad de penge går til.

Det er – desværre – i øvrigt sidste gang han sejler som julemand på Orø-færgen.

Videoen bør ses i HD-kvalitet.

2 thoughts on “Hvem er julemanden fra Orø?

  1. Det var MEGA hyggeligt at køre fra borde og se hele kajen fyldt med børn, forældre og bedsteforældre.

    Håber, at traditionen fortsætter 🙂

  2. En fin tradition. På Orø-færgen håber vi da at kunne hjælpe Julemanden med at komme til Holbæk i de kommende år. Måske kan Ole lokkes tilbage.

Comments are closed.