19. april 2024

Julemanden benytter også Orø-færgen i juletiden - om pensionistrabatten også gælder ham, ved vi dog ikke. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

Julemanden benytter også Orø-færgen i juletiden - om pensionistrabatten også gælder ham, ved vi dog ikke. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Julemanden benytter også Orø-færgen i juletiden – om pensionistrabatten også gælder ham, ved vi dog ikke. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.
Holbæk Byråd vedtog som ventet, at give rabat til pensionister, der tager bilen med på Holbæk-Orø færgen.

I forbindelse med behandlingen sagde Leif Juhl fra Enhedslisten bl.a.:

– Vi syntes det er en supergod ide med pensionist rabat for biler og fortsatte:

– Vi stillede forlag tidligere om at der skulle være rabat på cykler. Så jeg håber man vil behandle det forslag, så vi får noget mere liv på Orø og de gamle kommer ud og cykle hvis de kan og uden at det er de nye Rickshaws vi har købt.

Socialdemokraten Ole Brockdorff var også glad for forslaget, som oven i købet var bedre end han havde forestillet sig:

– jeg fremsendte et forslag om julerabat, så pensionisterne kunne handle i Holbæk, så de ikke skulle handle i andre kommune. Og så fik jeg at vide, at forvaltningen havde lavet et endnu bedre tilbud, end det jeg havde turdet at fremsætte. Så jeg kan kun glæde mig over, at forvaltningen endelig har taget sig sammen omkring Orø-færgen, sagde Ole Brockdorff på byrådsmødet onsdag aften.

Rabatten betyder, at pensionister i perioden 17. november til 31. januar kan tage bilen med for samme pris, som en cykel. Dvs. 17 kroner for en enkelt tur og 28,00 kroner for en dobbelttur.

4 thoughts on “Orø-færgen: Julerabat til pensionister vedtaget

  1. Ja dét er netop spørgsmålet ??

    Det fremgår i hvert ikke på nogen måder klart, når man lytter til diskussionen i byrådet.

    Men de var vist også trætte efter den lange Arena-snak.

  2. Kære Marie og Hanne
    Jeg skal lige læse byrådets vedtagelse grundigt igennem.
    Udgangspunktet er, at alle pensionister i perioden 17. november til 31. januar kan tage bilen med færgen til samme pris som en cykel.
    Bilens fører skal være pensionist, og hvis færgens personale er i tvivl, så skal man kunne fremvise sundhedskort, førerbevis eller lignende for at få rabatprisen.
    Jeg håber, at mange vil benytte dette tilbud i perioden.

    Mvh
    Lars W. Hansen
    Overfartsleder

Comments are closed.