Fængsel til rocker for fingerklip, røveri og brand

En 34-årig mand blev fredag idømt 4,5 års fængsel for bl.a. at have sat ild til denne stråtækte ejendom. Foto: Skadestedsfotograf.dk/Johnny D. Pedersen.

En 34-årig mand blev fredag idømt 4,5 års fængsel for bl.a. at have sat ild til denne stråtækte ejendom. Foto: Skadestedsfotograf.dk/Johnny D. Pedersen.

To mænd blev i dag idømt fængselsstraf i en sag, hvor en 28-årig mand bl.a. fik stukket en kniv gennem hånden, klippet en finger af og fik brændt sit hjem af.

De to mænd, en 34-årig mand med tilknytning til Bandidos og en 27 årig mand er begge dømt for røveri og vold af særlig rå, brutal og farlig karakter for i december 2013, at have opsøgt den 28-årige mand og givet ham et knytnæveslag og stukket en kniv gennem hans hånd. Desuden tvang de ham til at give dem 2.700 kroner.

Den 34 årige er også dømt for grov vold, trusler og brandstiftelse for i januar 2014 at have opsøgt den 28-årige igen sammen med en pt. ukendt person. Ved denne lejlighed var der medbragt en pistol, og forurettede fik afklippet det yderste led af sin lillefinger med en grensaks. Der blev derfter hældte brandbare væsker ud i den 28-årige stråtækte hus på Hejrebjergvej ved Jyderup., som der blev sat ild til og endte med at udbrænde.

Den 34 årige er tillige blevet dømt for overtrædelse straffelovens bestemmelser om besiddelse af våben under særligt skærpende omstændigheder, fordi politiet i forbindelse med ransagning af hans bopæl fandt en pistol med isat magasin med 6 skarpe patroner.

Ved strafudmålingen har retten blandt andet lagt vægt på, at handlingerne er foretaget af flere personer i forening, at der har været tale om planlagte og koldblodigt udførte gerninger, og at den 27 årige mange gange tidligere er dømt for grov vold.

Det har overordnet været rettens opfattelse, at flere vidner har været særdeles bange for at give forklaring i retten, og at vidnernes forklaringer har båret præg heraf.

Den 34-årige mand blev idømt 4,5 års fængsel, mens den 27-årige blev idømt 2 år og 2 måneders fængsel.

Leave a Reply