Orø: Hvor bliver pensionist-træffet af?

Sådan kan der se ud ved Orø havn kl. 9.30 , hvor der indtil for et par år siden altid var fyldt godt op med biler , når det store pensionisttræf satte kurs mod Holbæk by og Mega-centerets fristelser. I dag ser man til gengæld mange biler på parkeringspladsen på Orø Havn

Sådan kan der se ud ved Orø havn kl. 9.30 , hvor der indtil for et par år siden altid var fyldt godt op med biler , når det store pensionisttræf satte kurs mod Holbæk by og Mega-centerets fristelser. I dag ser man til gengæld mange biler på parkeringspladsen på Orø Havn

Indtil for et par år siden var det sådan , at ville man være sikker på at få plads til sin bil på Holbækfærgen med afgang fra Orø kl. 9.30, så skulle man helst være der gerne 20 minutter før afgang. Her mødtes det store pensionisttræf med afgang mod butikkerne i Holbæk by og Megacenteret.

For på Orø er der jo kun en dagligvarebutik og så ikke meget mere. Men sådan er det ikke mere. En af grundene kunne være at det er blevet væsentlig dyrere at få sin bil med, når man er pensionist. Indtil for ca 3 år siden kostede et 20 turs bilkort ca. 425 kr for tyve ture, men under “færgekrisen ” blev rabatten for pensionister fjernet, så man fremover skulle betale knap 650 kr. for et sådant kort ligesom andre passagerer. Nogle vil sikkert mene det er i orden , for hvorfor skulle pensionister stilles bedre end andre?

For nogle pensionister sidder særdeles godt i det rent økonomisk. Men der er også andre der kun har deres folkepension, og for dem er ca 60 kr for en returbillet til bilen mange penge. Selvfølgelig kan man som pensionist undvære en bil, men det er svært , når man bor på en ø, hvor de offentlige transportmidler er en by i Rusland.
Prisen er nu sat lidt ned for pensionister ca 30 kr for tyveturskortet, men resultatet af at fjerne rabatten kan kontant ses på opmarchbåsene, hvor der kan være langt mellem bilerne kl. 9.30.

Måske skulle Holbaek kommune / færgefarten overveje at genindføre pensionistrabatten, for der er jo ingen grund til at sejle med halvtomme færger. Det kan godt være man mister nogle indkomster , men det kan sikkert udlignes ved flere pensionister tager bilen med til Holbæk. Ved kun at give pensionisterne rabat opnår man ikke at skabe unfair konkurrence til den private Østre færge, som de færreste pensionister vel benytter , når de skal på indkøbstur til Holbæk.

2 kommentarer

  • Leila Lindtoft

    det syntes jeg vil være en god ide da ikke alle pensionister har så mange penge som man åbenbart syntes

  • Lars W. Hansen

    Som overfartsleder kan jeg slå fast med syvtommerssøm, at vi holder meget af vores passagerer, i den grad også pensionister. Men taksterne fastsættes af byrådet en gang årligt. I løbet af efteråret vil jeg tro, at vi kan oplyse taksterne for 2015.

Leave a Reply