Koncertanmeldelse: Elegante Bent Fabricius-Bjerre var en succes

Bent Fabricius-Bjerre med De Græd. PRfoto.

Bent Fabricius-Bjerre med De Græd. PRfoto.

Endnu en bragende succes fra legendariske Bent Fabricius-Bjerre.
Jeg var til koncert i går aftes i Elværket, hvor Bent Fabricius-Bjerre sammen med sine musikere og sangere, gav koncert.

Endnu engang har han skabt succes.

Elegant førte han os med sig tilbage i tiden. Med en stilfærdig selvironi, som er så kendetegnende for ham, lagde han hele den propfyldte sal ned. Vi var med ham fra hans første færd, hvor han som 5 årig komponerede sin første melodi. Jovist fik han undervisning i klaverspil, men han ville meget hellere skabe sine egne værker. Og heldigvis for det, for tænk… hvor han har givet os meget glæde igennem sine melodier.

Merete Ruud Hansen mindedes under koncerten da hun var "i stald" hos Bent Fabricius Bjerre. Foto: Jesper von Staffeldt.

Merete Ruud Hansen mindedes under koncerten da hun var “i stald” hos Bent Fabricius Bjerre. Foto: Jesper von Staffeldt.


Mine tanker gik tilbage til årene l974 – ca. l977. Med stor glæde gennemlevede jeg i mit sind de fantastiske år, hvor jeg var ”i stald” hos Bent Fabricius Bjerre, sammen med min fætter Frank i duoen Frank og Merete.

Fritz Ruciska, som var vores impresario, havde samarbejde med Bent Fabricius Bjerre, som dengang var ejer af pladeselskabet Metronome, som lå på Vibevej i København. Nina og Frederik , Grethe og Jørgen Ingemann var nogle af deres samarbejdes største succeer. Frank og jeg kom som unge mennesker 25 år efter Nina og Fredrik, og vi lignede dem så meget i udtryk og stil, at der blev lavet et reklame boom på det.

Det var helt forrygende. Pludselig stod vi to, rødmende og generte, med en lovende fremtid foran os, og og en funklende ny pladekontrakt i hænderne. Vi fik en raket start, og vi oplevede så meget vidunderligt i de år, som ikke mange mennesker for lov til. Jeg er dem begge dybt taknemmelig.

Bent Fabricius Bjerre er et af de mest noble mennesker jeg nogensinde har kendt. Alt var i orden hos ham.

Hæderlig og beskeden, og altid med et stænk af humor. Man var tryg når man var sammen med ham.

Stilfærdig og elegant hele vejen igennem . Tak for de gode år.

Med al respekt Merete Ruud Hansen fra duoen Frank og Merete

Denne artikel er publiceret den 1. oktober 2014 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply