Slagelses borgmester er vred: Holbæk Kommune bryder en etisk grænse

Slagelses borgmester Stén Knuth (V)  er vred over Holbæk Kommunes politik med at fratage boligydelse fordi der er en billigere lejlighed i Korsør. Foto: Slagelse Kommune.

Slagelses borgmester Stén Knuth (V) er vred over Holbæk Kommunes politik med at fratage boligydelse fordi der er en billigere lejlighed i Korsør. Foto: Slagelse Kommune.

Slagelses borgmester Sten Knuth (V) mener, at Holbæk Kommune går over grænsen, når de presser borgere på kontanthjælp til at flytte til Korsør. Det skriver tv2east.dk.

Tidligere i dag kom det frem, at Holbæk Kommune forsøger at tvinge en 61-årig kontanthjælpsmodtager til at flytte fra Holbæk til Korsør, ved at fjerne boligydelsen. Det sker med baggrund i, at Holbæk Kommunes Ydelseskontor har fundet en billigere lejlighed – i Korsør og samtidig ikke mener, at den 61-årige, der har boet i Holbæk i det meste af hans liv, har tilhørsforhold til Holbæk.

Slagelses borgmester ønsker en snak med partikollegaen, Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard. Foto: Holbæk Kommune.

Slagelses borgmester ønsker en snak med partikollegaen, Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard. Foto: Holbæk Kommune.


Men det gør Slagelses borgmester vred. Til TV2/Øst siger han:

– Holbæk Kommune bryder en etisk grænse ved at begynde at vurdere på borgernes tilknytningsforhold til kommunen. Det er simpelthen ikke noget, vi gør som kommune.

Han vil nu tage sagen op på en møde med partikollegaen, Holbæks borgmester Søren Kjærsgaard.

– Det her handler slet ikke om, om der er billigere boliger at finde i Korsør. Det er der sikkert. Men en kommune skal ikke begynde at tvinge borgerne til at rejse på den måde, siger Sten Knuth til TV2/Øst.

Kilde: Slagelse-borgmester vred over Holbæk-politik

Læs også: Holbæk Kommune vil sende kontanthjælpsmodtager til Korsør

Leave a Reply