Solen blev sunget ned på Orø

Lørdag aften blev solen lagt i seng med musik på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Lørdag aften blev solen lagt i seng med musik på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Gammel Dansk & Bjesk, det lyder ikke dårligt på en varm og smuk sommeraften.

Men lørdag aften på Orø dækkede dette navn ikke kun noget drikkeligt, men også en lille musikgruppe på fire fra Hovedlandet hvoraf to af medlemmerne i mere end tyve har haft sommerhus på Isefjordens Perle.

De har spillet flere gange på Orø, senest foran Ø-butikken og nu her i aften ved Orø Havn, og de medvirkede også på en CD med titlen: Lovprisning af Orø, som Deres udsendte indspillede for mere end ti år siden.

Ca. 30 tilhørere var mødt op for bl.a at høre den uopslidelige Kathinka, Kathinka luk vinduet op. Den melodi kan synges med flere tekster, hvoraf nogle er en smule uartige. Da jeg var barn, kan jeg huske min far gik og nynnede: Først får jeg din sang og så får du min stang, og så er det en smal sag at dele. Den gang fattede jeg ikke rigtig betydningen af teksten, det gør jeg trods alt nu.

Holbaekonline.dk var til stede ved Orø havn med videokamera og mikrofon. Se resultatet – gerne i HD kvalitet nedenunder.

Leave a Reply