Dart: Andreas Bergø Henriksen tog guld ved EM

Andreas Bergø kunne i sin landsholdsdebut sikre sig EM-guld, da han og makkeren Nicolai Rasmussen lørdag vandt doubleturnering ved Europe Cup Youth 2014 i Østrig.

Andreas Bergø kunne i sin landsholdsdebut sikre sig EM-guld, da han og makkeren Nicolai
Rasmussen lørdag vandt doubleturnering ved Europe Cup Youth 2014 i Østrig.

Andreas Bergø Henriksen fra Undløse vandt sammen med sin makker Nicolai Rasmussen fra Hasselager ved Aarhus guld ved ungdoms EM i dart i drengedouble.
Nicolai Rasmussen fra Hasselager ved Århus – i et nervøst øjeblik under lørdagens finalekamp i drengedouble.

Nicolai Rasmussen fra Hasselager ved Århus – i et nervøst øjeblik under lørdagens finalekamp i drengedouble.


Det står klart efter lørdagens finalekampe ved Europe Cup Youth 2014 i den østrigske hovedstad Wien efter parret havde vundet både kvartfinale, semifinale og finale i overbevisende stil – med stor margin til modstanderne. Kvartfinalen blev vundet 3-0 over et tyrkisk par, semifinalen blev ligeledes vundet 3-0 over et tysk par, mens finalen mod to irske drenge blev vundet 4-2.

Nicolai Rasmussen viste sin store styrke og ikke mindst væsentligt, så trådte Andreas Bergø i karakter og spillede en virkelig flot finaledag. Det var da også en tydelig tilfreds juniorlandstræner, der kunne gøre status efter de sidste kampe.

– Endelig lykkedes det Danmark at få et sæt guldmedaljer ved EM. Kæmpe tillykke til Nicolai Rasmussen og Andreas Bergø, men vi må ikke glemme, hvor meget holdånden betyder til sådan en turnering, så roserne skal også falde af på Benjamin Drue Reus og Dennis Johannsen, som også har en andel i succesen for drengene, sagde en tilfreds juniorlandstræner, Christian Sørensen, umiddelbart efter kampen.

Også medaljer til pigerne
Hos pigerne blev det også til double-medaljer i form af 3. pladsen i double til Sofie Jahn Bendorff fra Esbjerg og Michelle Lindhardt fra Vejle. Pigerne tabte desværre en tæt semifinale mod de irske piger, der senere på dagen vandt finalen.

Udover doubleturneringerne er der også spillet single for både drenge og piger, hvor bedste danske resultat blev en kvartfinaleplads til Esbjerg-pigen Sofie Jahn Bendorff. Ydermere spillede drengene en holdturnering, hvor de 4 danske drenge ikke gik videre fra en stærkt besat indledende pulje.

Skulle du selv få lyst til at prøve talentet af – enten som ungdomsspiller eller seniorspiller, så finder du den nærmeste dartklub på hjemmesiden www.spildart.nu.

Nicolai Rasmussen (til venstre) og Andreas Bergø (til højre) kunne lørdag kalde sig Europamestre i drengedouble efter imponerende spil hele vejen til og med finalen. Der var en tydelig tilfreds juniorlandstræner Christian Sørensen (i midten) der endelig kunne føje EM-guld til cv'et.

Nicolai Rasmussen (til venstre) og Andreas Bergø (til højre) kunne lørdag kalde sig Europamestre i drengedouble
efter imponerende spil hele vejen til og med finalen. Der var en tydelig tilfreds juniorlandstræner Christian Sørensen
(i midten) der endelig kunne føje EM-guld til cv’et.

3 kommentarer

Leave a Reply