17. maj 2024

Fire pædagoger og nogle børn fra Engskovskolens SFO har været på skolebænken for at lære at lave mad.

I uge 20-25 har fire pædagogerog et antal SFO-børn på skift været på skolebænken hos en kok, hvor de har lært hvordan man laver sund mad. De fire pædagoger har gennem forløbet indløst et såkaldt ’kulinarisk kørekort’, som skal hjælpe med at sætte fokus på den sunde mad i hverdagen.

I Engskovskolens SFO har man iværksat et nyt initiativ et madværksted, som børnene kan melde sig på, og som skal skabe en sundere hverdag.

– Madværkstedet giver børnene mulighed for at smage noget nyt. Det handler om stemning, og hvordan det præsenteres. Det er også legalt på madværkstedet at spytte maden ud i skraldespanden, hvis børnene ikke kan lide det. Det gør faktisk, at de er mere åbne for at smage nye ting, fortæller Linda Sølvmose, der er pædagog på Engskovskolen, afd. Knabstrup.

Også Naya Ramirez fra 2. klasse er positiv over for det nye madværksted.

– Man lærer jo at lave mad til madværksteder. Det er også godt at kunne, når man bliver voksen,”fortæller Naya Ramirez.

Borgmester Søren Kjærsgaard siger:

– Vi ved fra forskning, at den usunde livsstil ofte grundlægges hos børn, og derfor prioriterer vi med madværkstedet at sætte tidligt ind, der hvor børnene dagligt færdes.

Forbilledet for madværkstedet kommer fra Roskilde Kommune, hvor ti institutioner sidste år var igennem forløbet. Erfaringerne fra Roskilde viser, at madværkstedet ud over det sunde fokus, faktisk bidrager til at øge fællesskab