5. maj 2024

Ved dimissionen på Stenhus Gymnasium & HF den 27. juni, uddeler rektor Per Farbøl for første gang ”Rektor Per Farbøls Legat” på kr. 10.000.

Formålet med rektor Per Farbøls legat er at give en dygtig og talentfuld elev mulighed for at gennemføre en dannelsesrejse til udlandet. Dannelsesrejsen skal fremme elevens interesse for andre kulturer og engagement i verden udenfor Danmark. Modtageren af legatet er forpligtet til at skrive et rejsebrev til skolen om sin dannelsesrejse.

I forbindelse med rektor Per Farbøls 60 års fødselsdag tidligere på året modtog Per Farbøl et
gavebrev fra Sparekassen Sjælland. Et gavebrev, der gav Per Farbøl mulighed for at uddele et
legat på kr. 10.000 om året, så længe Per Farbøl er rektor på Stenhus Gymnasium & HF.

Sparekassens gavebrev til Per Farbøl indeholdt blandt andet disse linjer:

”Sparekassen har bemærket, at da du for cirka 10 år siden kom til Stenhus, overtog du et gymnasium, der var hårdt angrebet af svamp. Efter nogle år med landets måske første ”skurvognsgymnasium” lykkedes det dig at gennemføre om- og tilbygninger, der i dag betyder, at Holbæk kan være stolte over at huse et af landets meget søgte og anerkendte gymnasier.

Det er ikke alene lykkedes dig og dit stærke lærerkollegium at skabe flotte rammer om gymnasiets virke, du har også med klare og målrettede holdninger til elevernes ansvar og indsatser formået at skabe grobund for en sund ungdomskultur på Stenhus”.

Talentudvikling 0g uddannelse
Hos Sparekassen Sjælland vil man gerne engagere sig:

– Talent og uddannelse er ord, der går igen på Stenhus, det samme er tilfældet i Sparekassen Sjælland, hvor vi ønsker at engagere os i netop talentudvikling og uddannelse, for at gøre Sjælland til et bedre sted at leve, arbejde og drive virksomhed”, siger filialdirektør Henrik Møllegaard, fra sparekassens afdeling på Ahlgade i Holbæk.

Sideløbende med uddelingen af ”Rektor Per Farbøls legat” er Sparekassen Sjælland og Stenhus i dialog om at udvikle fælles projekter under overskriften ”Uddannelse og talentudvikling”.