17. maj 2024

Fremover skal Holbæk Svømmeklub undervise skoleleverne. Skoleleder og svømmeklubformand glæder sig til det nye samarbejde.

Indtil nu, har svømmeudervisningen i folkeskolen været varetaget af lærere med svømmelærerudannelsen. Men fremover skal Holbæk Svømmeklub være med til at lære kommunens 4. og 5. klasser at svømme.

I et nyt to-årig pilotprojekt med titlen “Vi lærer Holbæk at svømme” skal fem af kommunens folkeskoler og Holbæk Svømmeklub arbejde sammen om svømmeundervisningen som led i den nye Folkeskole-reform.

Skoleleder: Det bliver billigere
– Det er nyt for os at løse undervisningsopgaver i samarbejde med foreninger, men jeg er sikker på, at der vil opstå noget nyt, der vil komme børnene til gode. Det er folkeskolereformens nye tiltag med understøttende undervisning, der giver mulighed for en anderledes opgaveløsning, og da vi samtidig har tilrettelagt svømmeundervisningen lidt anderledes, kan vi faktisk også løse opgaven lidt billigere, fortæller skoleleder Mette Hunsdahl fra Isefjordskolen.

Også formanden for Holbæk Svømmeklub, Johnny Werther, ser frem til det nye samarbejde:

– Vi har en stor erfaring med at lære børn at svømme, og vi ser samtidig en fantastisk mulighed for at samarbejde med skolerne i Holbæk, hvor vi sammen kan styrke vores kompetencer indenfor indlæring og pædagogik og blive endnu bedre til at lære børn at svømme, fortæller Johnny Werther.

Udvalgsformand: Aftalen sikrer flere ansatte i Svømmeklubben
Formand for børneudvalget, socialdemokraten Lars Dinesen mener, at samarbejdet vil give flere medlemmer i svømmeklubben og samtidig sikre at svømmeklubben kan ansatte mere personale:

– Det nye samarbejde sikrer flere fuldtidsansatte i svømmeklubben og kompetenceudvikler samtidig trænerne. Derudover kan der være en afledt gevinst for svømmeklubben, fordi flere af eleverne vil søge klubben, siger Lars Dinesen, som også mener at projektet vil give flere erfarne folk i svømmehallen.

De fem udvalgte folkeskoler, der deltager i pilotprojektet er Sofielundskolen, Isefjordskolen, Skolen ved Tuse Næs, Kildevangens Skole og specialafdelingen Hjortholmskolen.

2 thoughts on “Svømmeklubben skal undervise skoleleverne

  1. Her er flere foreninger som kan overtage undervisningen og gøre det billigere:

    Fodboldklubben kan undervise i drenge idræt
    Gymnastiskforeningen i pige idræt
    Frikirken kan undervise i kristendom
    Bankoklubben kan undervise i talkendskab
    Cykelklubben kan undervise i trafiklære
    Bandidos kan undervise i motorlære
    Spejderne kan undervise i træsløjd
    Lystfiskerforeningen kan undervise i historiefortælling
    Amatørteaterforeningerne kan undervise i drama
    Garden kan undervise i musik
    Frelsens Hær kan undervise i skønsang
    Politikerne kan undervise i…. den må jeg komme tilbage til!

  2. Ak ja, Lars O. – hvor er det dog ærgerligt, at du ikke kan finde på noget, som politikerne kunne undervise i.

    Jeg er også helt tom for ideer i den anledning 🙂

Comments are closed.