17. maj 2024

Efter Holbaekonline.dk i mandags skrev om ø-konsulentens arbejdsopgaver har der været en livlig debat – både her på Holbakeonline.dk men i sær på Facebook på Orøs egen Facebook-gruppe “For os der bor på Orø”.

Debatten er især gået på om Orø har brug for en ø-konsulent – eller udviklingskonsulent – og hvad denne skal lave, som ikke allerede bliver lavet af frivillige kræfter på øen.

“Der er i de seneste år sket en væsentlig udvikling/fremgang på Orø – For mig at se klarer øens mange ildsjæle det så flot. Det er svært at forestille sig en fremmed sætte sig ved et skrivebord og med hjerte og sjæl arbejde for Orøs fremtid – og til en løn på 1/2 mill. om året.” skriver Inge Merete Christensen i en kommentar på Facebook.

Clay Green skriver “Jeg glæder mig til ø-konsulenten, de nævner ventetiderne på spisestederne, så jeg går ud fra at vedkommende kommer og hjælper med at servicere folk, gratis arbejdskraft kan vi alle bruge, sikkert også de andre spisesteder. Vedkommende får travlt….. Helt ærligt !!!!!…”

Poul Hurup skriver: “Hvad det her får mig til at tænke på er IKKE at Holbæk ønsker at promovere og fremme Orø; derimod at man ønsker at så meget som muligt af det øen og øens beboere er gode til kan smitte af på Holbæk by, som ret beset er præget af kedsommelighed, manglende evne til byplanlægning og fremfor alt ikke selv kan tiltrække turisme.”

Nogen vil dog også gerne give projektet en chance. En af dem er Simon Bordal Hansen, der bl.a. skriver:
“Nå jeg tror nu ikke det hele er så slemt – konsulenten, som måske bedre kan kaldes en turist-hjælper, skal hjælpe med at turismen på øen fårmere gang i den. Flere til kroen, Clays og alle de andre. Det kan hurtigt give langt flere rigtige jobs på øen, end lønnen til konsulenten. Syns da godt det kan få en chance”.

Sommerhusejer Jeanette Capion skriver “Nu har jeg kun sommerhus på øen, så har måske ikke samme fornemmelse for tingenes tilstand, som fastboende. Dog en lille strøtanke fra en, der elsker jeres ø:
Er det ikke et gode at øen prioriteres af kommunen i en tid, hvor der er tale om at nedprioritere de danske småøer?” pg så foreslår hun, at man sætter som præmis at ø-konsulenten SKAL på Orø og ikke i Holbæk og at tage imod konsulenten med åbne arme.

Byrådet tager stilling til samarbejdsaftelen mellem Holbæk Erhvervsforum, OrøKontoret og Holbæk Kommune på sit møde i aften.

Læs også: Orø: Det skal ø-konsulenten lave

1 thought on “Orø debatterer ø-konsulenten på Facebook

  1. Jeg har netop hørt “diskussionen” på punkt 88 fra Byrådet i går aftes.

    Dét kan jeg anbefale at høre!! Interessant, at de “pip” der har været og er mod denne ret bombastiske konsulent, som skal lære Orø-borgerne hvordan deres aktiviteter skal udføres, bare kørte som i olie igennem forhandlingerne i byrådet.

    En af aktiviteterne som han/hun skal tage sig af er Bosætning – en yderst vigtig faktor for øens fremtidige overlevelse. Men da Ole Brockdorff spurgte ind til dét, så blev det fejet af bordet af Kurt Næsted, som ganske vist “en interessant tanke – men det skal vi i fremtiden interessere os for i hele Holbæk Kommune”.

    Så en meget vigtig del af konsulentens arbejde er altså allerede fjernet fra arbejdsplanen !! – ????????

    Så tilbage er altså, at han/hun skal holde ildsjælene “i ørene” omkring Vikingefestival, Ø-dag, Pinseloppemarked, MC-træf, samt diverse andre træf etc.etc.

    Og så lige lære dem at bruge de sociale medier, hvilket de allerede kan.

    Og søge fonde, hvilket de allerede kan.

    Det er den tyndeste kop the, jeg nogensinde har “nydt” – men nok den DYRESTE.

Comments are closed.