18. maj 2024

Borgmester Søren Kjærsgaard byder velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.

Borgmester Søren Kjærsgaard bød i marts måned velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.
Borgmester Søren Kjærsgaard bød i marts måned velkommen til medlemmerne af de fire omstillingsgrupper. PRfoto: Holbæk Kommune.
Det er ikke et forsøg på at smyge sig uden om ansvaret for de kommende budgetter, at byrådet har bedt borgere, medarbejdere og virksomheder komme med forslag til det kommende budget. Det understreger borgmester Søren Kjærsgaard.

Såkaldte “omstillingsgrupper” bestående af en blanding af virksomheder, medarbejdere og borgere har kigget på hvordan man fremover kan skabe mere kvalitet for færre penge og deres arbejde er nu blevet fremlagt for politikerne i byrådet.

– Alle fire grupper har givet virkelig mange og gode forslag til, hvordan vi kan få mere for mindre. Ligesom andre danske kommuner har Holbæk Kommune økonomiske udfordringer. Vi har styr på udgifterne, men indtægterne daler. Her hos os har byrådet valgt at inddrage dem, der ved, hvor skoen trykker. Det har vi gjort for at blive udfordret og få nye ideer. Jeg var ret spændt, da vi satte projektet i søen – men mine forventninger er mere end indfriet. Der er virkelig kommet noget at arbejde videre med, siger borgmester Søren Kjærsgaard.

Han understreger, at inddragelsen af borgere, medarbejdere, foreninger og virksomheder ikke er et forsøg på at smyge sig uden om ansvaret:

– Byrådet er valgt til at træffe de endelige beslutninger, og det vil vi gøre. Men de bedste idéer kommer altså ikke altid fra oven og ned. Omstillingsgrupperne har givet os et nyt syn på vores måder at gøre tingene på og på vores organisation. Deres arbejde får en afgørende betydning for den kurs, vi sætter.

Blandt de mange forslag fra grupperne vil nogle kunne gennemføres hurtigt, mens andre har mere langsigtede perspektiver. I august bliver omstillingsgrupperne igen inviteret til at møde byrådet, og når budgettet for 2015 bliver vedtaget i oktober, sker det med gruppernes ideer som en vigtig del af grundlaget.