18. maj 2024

Expert i Holbæk lover, at man vil fjerne overvågningsvideoen af den ene af de to formodede tyve, som onsdag i sidste uge stjal mobiltelefoner for ca. 50.000 kroner i butikkens baglokale.

Videoen, der ifølge Expert selv er blevet set af mere end 130.000 mennesker blev lagt på Facebook efter onsdagens tyveri.

Siden er det kommet frem, at det højst sandsynlig ikke er lovligt og en overtrædelse af persondataloven, at butikken har valgt at offentliggøre overvågningsvideoen af tyveriet.

Butikken skriver nu, at man vil fjerne overvågningsvideoen fra Facebook. Det kan man læse på butikkens Facebook-side, hvor der står:

“Tyvene er fanget! Meget naivt valgte de i går at komme i butikken igen, og blev straks genkendt. 130.000 har set videoen på Facebook, men det havde de ikke

Den ene nåede at flygte til fods, men blev senere fanget af politiet. Om telefonerne kommer tilbage er stadigvæk tvivlsomt.

Vi vælger at fjerne videoen fra Facebook, når afhøringen er færdig i dag. Sagen er opklaret og derfor tjener det ikke længere et formål. Nu er det op til domstolene udmåle straffen.

Vi står forsat 100% ved vores handling, uagtet om der kommer et retslig efterspil.”