5. maj 2024

Expert har lagt en video af et tricktyveri i butikken på Facebook. Screendump fra overvågningsvideoen.
Expert har lagt en video af et tricktyveri i butikken på Facebook. Screendump fra overvågningsvideoen.
“Gerningsmanden vender altid tilbage til gerningsstedet” – sådan lyder et gammelt ordsprog, som har vist sig at holde stik i forbindelse med et par tricktyve, som i sidste uge slog til mod Expert i Holbæk Megacenter.

For på trods af, at billeder fra overvågningskameraet af den ene af tyvene har været offentliggjort i flere medier, på nettet og på Facebook, så forsøgte tyvene sig igen i går eftermiddag.

Klokken 17.45 fik politiet en henvendelse fra butikkens personale, som kunne fortælle, at de to tricktyve som i onsdags havde stjålet mobiltelefoner fra butikkens lager til en samlet værdi ag ca. 50.000 kroner var kommet ind i butikken.

De var straks blevet genkendt af personalet, som forsøgte at tilbageholde dem og låste butiksdøren.

Kvinden blev tilbageholdt, men det lykkedes manden at flygte ud af butikken, da personalet ville lukke andre kunder ud/ind.

Personalet forfulgte manden i området ved Mega Centret og fortsatte sammen med andre eftersøgningen efter den forsvundne mand.

Uden for butikken holdt en polsk registreret personbil, som Expert-personalet mistænkte de to tricktyve at være kørende i.

Politiet kom frem til stedet og anholdt en 40-årig polsk kvinde som mistænkt for tyveriet forleden.

Da politiet forlod stedet med den anholdte, og et bugseringsselskab kørte med den polske bil, som politiet havde beslaglagt til nærmere undersøgelse, havde Expert-personalet igen opdaget den forsvundne mand i området. Politiet kørte til området med flere køretøjer for at lede efter manden, der forsvandt ind i Knudskoven. Politiet omringede skoven og sendte en politihund på eftersøgning.

Kort efter fandt politihunden en polsk mand på 36 år, som gemte sig i et krat i skoven. Han blev straks anholdt og sammen med kvinden indbragt til forskellige arresthuse til overnatning.

De blev begge afhørt tirsdag formiddag med hjælp fra en tolk, bl.a. i et forsøg på at finde ud af, hvor de stjålne mobiltelefoner kan befinde sig.