18. maj 2024

Det er her på marken ved Oldvejen/Munkholmvej, at der skal gæres klar til nye boliger. Salget af grunde starter til april. Foto: Rolf Larsen.

Det er her på marken ved Oldvejen/Munkholmvej, at der skal gæres klar til nye boliger. Salget af grunde starter til april. Foto: Rolf Larsen.
Det er her på marken ved Oldvejen/Munkholmvej, at der skal gæres klar til nye boliger. Salget af grunde starter til april. Foto: Rolf Larsen.
Byrådet besluttede på sit møde i sidste uge, at give en tillægsbevilling på knapt 27 millioner kroner til etablering af 72 nye boligparceller ved Munkholmvej/Oldvejen.

Byrådet besluttede på mødet d. 11. september 2013 at frigive 1.625.000. kr. i anlægsmidler til forundersøgelser og projektering af byggemodningen Munkholmvej/Oldvejen. Den nye tillægsbevilling, som blev besluttet den 14. marts på i alt 26.802.000 kroner sker i forsættelse af byrådets beslutning fra september 2013.

Bevillingen gives af flere omgange. Først som et tillægsrådighedsbeløb på 11,677 mio. kr. i 2014 til opstart af 1. etape af etableringen.

der gives et tillægsrådighedsbeløb på 11,677 mio. kr. i 2014 til opstart af etape 1 og der indarbejdes et rådighedsbeløb i anlægsbudgettet for 2015 på 8,35 mio. kr. til opstart af etape 2 og færdiggørelse af etape 1. I anlægsbudgettet for 2016 indarbejdes et rådighedsbeløb på 4,6 mio. kr. til opstart af etape 3 og færdiggørelse af etape 2 og i anlægsbudgettet for 2017 indarbejdes der et rådighedsbeløb på 2,175 mio. kr. til færdiggørelse af etape 3.

Udgifterne til etape 1 er forholdsvist større end til de efterfølgende etaper hvilket skyldes, at der er en række opstartsudgifter bl.a. vejtilslutning til Munkholmvej.

De årlige rådighedsbeløb i anlægsbudgetterne kan, ifølge byrådets beslutning, rykkes mellem de enkelte anlægsbudgetter i takt med, at salg af etaperne realiseres.

Byggemodning i etaper
Byggemodningen sker i 3 etaper. Fremvisning og salg af etape 1 forventes at starte i påsken 2014. Her vil interesserede også kunne skrives op til grunde i etape 2 og 3, dog påbegyndes der ikke byggemodning af etape 2 før et passende antal grunde i etape 1 er solgt. Ligeledes påbegyndes der ikke byggemodning af etape 3 før et passende antal grunde i etape 2 er solgt. Hvis der fremkommer et samlet købstilbud på alle grundene i etape 3 (hvor der kan opføres rækkehuse) påbegyndes byggemodningen af denne etape uafhængigt af antallet af solgte grunde i de forudgående etaper. Hvis et samlet salg af etape 3 kan realiseres, vil dette blive gennemført på trods af, at individuelle købere eventuelt måtte være skrevet op til grunde i etapen.

Der er 28 parceller i etape 1, 29 parceller i etape 2 og 15 parceller i etape tre.

Byggemodningen betyder, at der skal kloakeres, laves veje, fortove, cykelstier og stier efterhånden som projektet skrider frem. Projektet forventes at stå færdig i 2017.

Grundsalget, der begynder til april vil ske via lokale ejendomsmæglere. Indtægterne fra salg af grunde skal ifølge byrådets beslutning, finansiere de samlede udgifter til byggemodning.

1 thought on “27 millioner kroner til nye byggegrunde

Comments are closed.