19. maj 2024

Lennart Johannessen fra Fede Finn & Funny Boyz kalder det en katastrofe hvis Sølund Musik Festival må lukke. Det skriver bt.dk.

Festivalen er verdens største musikfestival for udviklingshæmmede og hvert år ser rigtig mange udviklingshæmmede frem til festivalen, der foregår ved Skanderborg. Men flere bosteder må i år melde afbud, fordi de ikke kan sende nok hjælpere med, og de udviklingshæmmede må heller ikke selv betale for at få hjælpere med til festivalen. Det har Kommunernes Landsforening har indskærpet over for kommunerne, at det ikke er lovligt ifølge serviceloven.

Billetsalget i år er så lavt, at festivalen hænger i en tynd tråd. Ved en udsolgt festival er der solgt billetter for fire millioner kroner, men til årets festival er der indtil nu blot solgt for 800.000 kroner.

Fede Finn & Funny Boyz er et af de bands, som gerne optræder på festivalen og herfra er bassist Lennart Johannessen ikke i tvivl om, hvad en lukning vil betyde:

– Sølund Musik Festival er Danmarks mest fantastiske sted, og det vil være en katastrofe for de udviklingshæmmede, hvis den lukkede, da de kun har en fem-seks steder om året, hvor det er deres hjemmebane, siger Lennart Johannessen til bt.dk.