15. juni 2024

Læreruddannelsen i Holbæk nedlægges til sommer. Arkivfoto: Rolf Larsen

Bestyrelsen i University College Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk. Nu indsamles der underskrifter til bevarelse af uddannelsen.  Arkivfoto: Rolf Larsen
Bestyrelsen i University College Sjælland vil lukke læreruddannelsen i Holbæk. Nu indsamles der underskrifter til bevarelse af uddannelsen. Arkivfoto: Rolf Larsen
Mere end 900 mennesker har allerede skrevet under på bevarelsen af læreruddannelsen i Holbæk.

Underskriftindsamlingen, der foregår på internettet, har i løbet af få dage fået stor opbakningen og deles flittigt på blandt andet Facebook.

Under overskriften “BevarLæreruddannelsenHolbæk” skriver initiativtagerne:

“Holbæk Seminarium er endnu en gang lukningstruet, men vi kæmper i mod! Skriver under og støt uddannelses- og skolevæsenet i hele nordvestsjælland.

Vi gør opmærksom på at dette kun er en sindet udmelding fra UCSJ’s bestyrelse den endelige beslutning tages 28 marts. Inden da vil vi gerne have så mange underskrifter som muligt der modsætter sig lukning af Holbæk seminarium og får bestyrelsen til at kæmpe for at skabe bedre læreruddannelse.
De skal udbyde flere fag, opretholde dagundervisning og bibeholde reklame og ry om uddannelsen og Holbæk Seminarium i lokalområdet og nationalt.”

Kommentarer for bevarelse
“Skriv under, det er vigtigt for vores del af Sjælland”, skriver en anonym gæst på underskriftindsamlingens side.

Den socialdemokratiske Folketingskandidat Kaare Dybvad blander sig også i debatten og skriver “Super vigtigt at vi går i offensiven for at sikre læreruddannelsen i Holbæk. Det er ikke endeligt afgjort endnu.”

En anden gæst skriver: “Jeg er nok ikke under uddannelse som lære, men pendler selv i to timer hver dag for at komme frem til min uddannelses sted, det er hårdt selvom jeg ikke har børn som jeg skal hente og afl. derfor støtter jeg denne sag, og mener at bestyrelsen skal tænk sig en ekstra gang inden de foretager hele ændringen..!”

Og en tredje bekymrer sig om skolernes fremtid i Nordvestsjælland: “Håber at denne underskriftindsamling bærer frugt. Er bekymret for, hvad en lukning vil betyde for rekruttering af nyuddannede lærere for skolerne i Kalundborg, Odsherred og Holbæk med øget afstand til uddandelsesstederne.”

Hvis du også vil skrive under på bevarelse af læreruddannelsen i Holbæk, kan det gøres på www.skrivunder.net/bevarholbakseminarium

Læs også: Kendte Holbækkere ønsker læreruddannelsen i Holbæk bevaret