20. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående æserbrev:

Danmark – et socialdemokratisk tabersamfund

Overskriften vil nok mødes med nogle personers hovedrysten – for Danmark er ikke et socialdemokratisk tabersamfund? Jo, det er det, og Ritt Bjerregaards mantra om, at ingen må være bedre end andre, ser vi resultatet af i dag. Danmark er ikke længere et vinder samfund med de absolut klogeste hoveder – nej vi er blevet til et middelmådigt socialdemokratisk tabersamfund, som bliver overhalet af Asiens buldrende økonomier. Asiaterne vil noget, de har overtaget mange af vores industriellearbejdspladser, skal de også overtage det forspring, vi har på andre områder?

Selv de lande vi sammenligner os med, Finland, Sverige, og England f.eks. har højere uddannelsesniveau end os, skal vi acceptere det? Nej selvfølgelig skal vi ikke det! Derfor må den socialdemokratiske middelmådighed, hvor man ikke må sige, at man er god eller vil noget med ens liv og konstant underspiller ens egne ambitioner stoppe. Vi har udviklet os til et middelmådigt rygklappende samfund, hvor ingen må være bedre end andre. Ikke alle har lige forudsætninger, men alle skal have lige muligheder og det er det, som velfærdssamfundet skal sikre. Det handler om, at alle skal kunne se, at det nytter at give den en skalle, gøre en ekstra indsats turde sige at jeg vil, men så længe vi ikke dropper denne middelmådige socialdemokratisme, hvor ingen må være bedre end andre, og hvor vi brandbeskatter de dygtige og kreative, og gør det attraktivt at ligge på sofaen fremfor at tage et arbejde, så forbliver vi et tabersamfund. I år er der 17.700 mennesker, hvor det bedre kan betale sig at ligge der hjemme på sofaen, i stedet for at gå på arbejde. Dette viser noget om vores tabersamfund, som tidligere beskrevet. Hyld nu dem der gør det godt – giv dem et skulderklap, og drop så misundelsen over, at det går andre mennesker godt. Drop tabermentaliteten og janteloven.

Olivier Frappart
Næstformand for Venstres Ungdom i Holbæk og omegn
holmstrupvej 4
4450 Jyderup

8 thoughts on “Læserbrev: Danmark – et socialdemokratisk tabersamfund

 1. Enig med John, læserbrevet giver ingen mening
  – hvis jeg var dig, ville jeg ikke skilte med jeg var fra VU = ingen indflydelse

 2. Jeg tror nu godt jeg forstår meningen med læserbrevet, men jeg må give ret i at det er mindre godt skrevet da jeg syntes det virker rodet.

  Selvfølgelig skal der være lige muligheder for alle, men det er der ikke – dem der forsøger at opkvalificere sig, som ikke har samme forudsætning som andre, får ikke en chance og bliver ikke set eller anerkendt. Et sørgeligt faktum, forstærket af folk som er “bedrevidende”.

  Det er på godt og ondt at janteloven eksisterer, men vi er alle lige og lige meget værd. Det kan godt være at nogle er bedre til noget end andre, men en chef/direktør er intet uden de folk som er under ham, dem der får hjulene til at dreje rundt – ligeledes er folket på “gulvet” intet uden chefen/direktøren, da han skal sørge for at sælge det der produceres. Uden begge intet produkt og ingen arbejdsplads – uden begge cirkulerer pengene ikke. Det er vigtigt at vi erkender alle er lige og uden hinanden fungerer det ikke. Når vi anerkender det, er vi et vindersamfund – ind til da, er vi et tabersamfund.

  Sådan ser jeg på det.

 3. Jeg er enig med John og Troels. Ikke et særlig godt læserbrev og at være I VU siger ikke meget.

 4. Ærgeligt at der er flere stavefejl I teksten.

  budskabet er sikkert meget nobelt, men jeg faldt I søvn ved første linje.

 5. kan slet ikke se hvad du mener Jannick. vi har et skønt samfund, jeg er på bistand, der får jeg så mange penge så jeg ikke gider arbejde. jeg har dejligt internet og mangler ingen ting.
  jeg mener jeg er beretiget til flere ydelser, end jeg får nu.

 6. @Per.
  ironi og humor eller ej… Det gør dig ikke mindre værd som menneske og person. Alle skal have de samme muligheder og behandles med respekt.

Comments are closed.