3. maj 2024

En 34-årig mand med tilknytning til Bandidos er blevet dømt for bl.a. denne brand i en ejendom på Hejrebjergvej ved Jyderup. Husets beboer, en 28-årig mand, fik ved samme lejlighed klippet venstre lillefinger af med en grensaks. Foto: Skadestedsfotograf.dk / Johnny D. Pedersen.

Ifølge husets 28-årige mandlige beboer var det to rockerlignende personer, der satte ild til denne stråtækte ejendom efter de havde klippet hans lillefinger af. Foto: Skadestedsfotograf.dk / Johnny D. Pedersen.
Ifølge husets 28-årige mandlige beboer var det to rockerlignende personer, der satte ild til denne stråtækte ejendom efter de havde klippet hans lillefinger af. Foto: Skadestedsfotograf.dk / Johnny D. Pedersen.
Politi og brandvæsen blev ved 20.30-tiden sendt til en brand i en stråtækt ejendom på Hejrebjergvej i Jydeurp.

Da brandvæsnet og politiet nåede frem til stedet, var ejendommen nærmest overtændt, og ifølge brandvæsnets vurdering, stod ejendommen ikke til at redde.

Der var ingen personer hjemme i ejendommen og branden var da også blevet opdaget af en nabo, som undrede sig over et lysskær fra stedet i aftenmørket.

Rocker-typer opsøgte ejendommens beboer
Under politiets efterforskning er det kommet frem, at to rockerlignende mænd havde opsøgt husets 28-årige mandlige beboer, der ar sammen med to mandlige bekendte, da han blev opsøgt.

De rockerlignende mænd dukkede op på adressen for at inddrive narkogæld. Den ene af de to mænd havde en pistol, som han truede med. Den anden havde en sort plastikdunk og han fortalte den 28-årige beboer at han selv kunne vælge hvilken finger han vile have klippet af. Den 28-årige valgte venstre lillefinger, som så blev klippet af med en medbragt lille grensaks.

Den 28-årige og hans to venner, blev derefter beordret til at gå ud ad bagdøren mens de to rockerlignende-mænd, gik ud af fordøren. Da den 28-årige kom om til fordøren stod der flammer ud af vinduerne.

Den 28-årige mener derfor, at det må være de to rockerlignende-personer, som havde hældt benzin ud i huset og antændt det. De to gerningsmænd var forsvundet fra stedet, da den 28-årige kom til fordøren og det vides ikke hvordan de kom væk fra Hejrebjergvej, men politiet formoder, at de er kørt væk i en bil.

De to gerningsmænd beskrives som:

A: mand, i 30’erne, ”pumpet” skaldet eller lyst karseklippet hår, bred kæbe og tyrenakke

B: mand, 18-25 år, mindre end A i højde og drøjde, kort nyklippet hår, muligt en tatovering op ad siden af halsen.

Politiet søger vidner:
Politiet er meget interesseret i at komme i kontakt med vidner, som har set noget i forbindelse med branden torsdag aften eller som har andre oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 46 35 14 48 eller 114.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.

Jyderup: Politiet efterlyser bil i sag om narkogæld