19. april 2024

Nytårshygge på Spisestedet Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Nytårshygge på Spisestedet Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Nytårshygge på Spisestedet Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Transmissionen af Dronningens nytårstale vil i hvert fald blive husket for mindst en ting: Kong Christian stod ved højen mast i en ny og remixet udgave.

Når dronningen har talt ser man Livgarden præsentere gevær og fanen føres ud i vagtstuen. I mens spilles kongesangen. Og så kunne man tro: Same procedure as last year. Men ikke i år. For vi fik starten på Kongesangen igen, igen og igen. Som en af DR’s speakere sagde med et glimt i øjet: Kong Cristian i en ny og remixet udgave. Årsagen var at kongesangen ikke leveres live, men på “dåse”. Måske skulle man til næste år lade Livgardens orkester spille live. Hvad der kan gå galt, går galt, siger Myrphys lov.

Et lille uheld oplevede Deres udsendte medarbejder på Orø også, da min bedre halvdel og jeg var til nytårsfest på Spisestedet Orø. Da vi kom,var en stor del af loftbelysningen gået, og det så lidt mørklægningsagtig ud. Gud ske lov var strømmen ikke gået i køkkenet og John Vestergård kunne levere dinermusik gennem sit forstærkeranlæg. Deres udsendte tilbød at lyse op med sit medbragte batteridrevne videolys, men fik besked af publikum om at slukke eller dæmpe lyset ned, nu var det netop så hyggeligt med levende lys.

Se også nedenstående video hvor Merete Ruud Hansen synger Der er et yndigt land og Vær velkommen Herrens år illustreret af billeder fra Holbæk og især Orø. Læg især mærke til billederne: De harnisk klædte kæmper og nu hvile deres bene bag højens bagtastene.