12. juni 2024

Fede Finn & Funny Boyz mens de stadig var sammen. PRfoto.

Den sidste udsendelse på TV-Vestsjælland - forhåbentligt indtil videre - bliver med Fede Finn og Funny Boys. PRfoto.
Den sidste udsendelse på TV-Vestsjælland – forhåbentligt indtil videre – bliver med Fede Finn og Funny Boys. PRfoto.
Fremtiden er uvist for de lokale tv-stationer, i dag udløber deres sendetilladelser, og ingen ved hvem der får en af de nye tilladelser.

I Jyderup er placeret en sender som dækker hele Sjælland og sydhavsøerne på nær Storkøbenhavn. På LokalKanalen, som kan modtages af næsten alle seere i dette område, sender 19 forskellige TV-stationer, lige fra en kristen Tv-station, til faglige stationer og “rigtige” lokal-tv stationer som har sit udgangspunkt i det lokale stof.

Blandt de sidstnævnte stationer er TV-Vestsjælland som primært koncentrerer sig om kommunerne Sorø, Kalundborg, Odsherred og Holbæk. Stationen er upolitisk og “stationsforstanderen” hedder Skjold Christensen, som bor i Kirke Hyllinge. Samtidig er han den eneste faste medarbejder på stationen, for til det tekniske, hyrer han bistand udefra. Økonomien er ikke til mere.

TV-Vestsjælland må ikke sende reklamer som f.eks TV2 og de regionale TV2 stationer. Stationen får et par hundrede tusinde kroner i tilskud om året af staten, mens TV2/øst med sine 80 ansatte får licenskroner og reklamekroner i millionkroner-klassen. Faktisk har de to TV-stationer det samme dækningsområde og næsten det samme antal ugentlige sendetimer.

For lidt over et år siden besluttede Folketinget og regeringen en ny medielov, og det betyder at antallet af TV-stationer på Sjælland minus København, skal falde fra 19 til kun fire. Det vil ske fra 1. marts. Sendetilladelserne til de nuværende stationer udløber i dag men først med udgangen af februar 2014 afgøres det hvem der får de nye, men færre sendetilladelser. Indtil da vil der være sort skærm.

I Juleugen har TV-Vestsjælland sendt flere interessante udsendelser om og fra Holbæk: Et politisk farvel til byrådspolitikeren Carsten Fink (A), Julemanden og Lotte Riisholt, Kenny Jensby, slagtermester Adolfsen og i dag slutter stationen året af med Fede Finn og Funny Boys fra Regstrup. Denne udsendelse kan ses kl. 16.30 og kl.21

Du kan besøge TV-Vestsjællands hjemmeside på www.tvvestsjaelland.dk her kan du også følge med i tv-stationens fremtid.