25. juli 2024

Holbaekonline.dks Rolf Larsen interviewer borgmester Søren Kjærsgaard efter enkeltstarten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Holbaekonline.dks Rolf Larsen interviewer borgmester Søren Kjærsgaard efter enkeltstarten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Holbaekonline.dks Rolf Larsen interviewer borgmester Søren Kjærsgaard efter enkeltstarten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Så er 2013 ved at rende ud, og traditionen tro er det tid til at tage et tilbageblik på året der gik, set med Holbaekonline.dks øjne.

Det har været et travlt år, der har budt på flere store sager og begivenheder, som Holbaekonline.dk har fulgt tæt.

Lærerlockouten var et helt kapitel for sig, som vel ingen synes var særlig morsom. Med videoreportager, fotos og artikler, dækkede vi den en månedlange konflikt, der blandt andet bød på happennings og demonstrationer med hundredvis af lærere i gule veste. En så lang konflikt, der næsten dagligt blev dækket fra mange sider, var noget af en prøvelse.

I Pinsen var der træskibstræf i Holbæk og der var masser af mennesker, som havde fundet vej til byen i det gode vejr. Det var imponerende med de mange skibe og hyggeligt at bevæge sig op og ned langs kajen i Holbæk Havn.

Regentparrets besøg på Orø, der klart var vores største setup indtil videre. Ikke mindre end fire mand var på – skrivende, fotograferende og filmende og vi kunne løbende opdatere med nyheder og billeder fra regentparrets tur rundt på Isefjordens Perle.

Da cykelløbet Post Danmark Rundt senere på sommeren lagde vejen forbi Holbæk og omegn, var vi igen med helt fremme i feltet – for nu at bruge terminologien fra cykelsporten. Der blev fotograferet, skrevet og filmet til vores netavis ved den måske største sportsbegivenhed i Holbæk nogensinde – hvis vi lige et øjeblik ser bort fra Landsstævnet i 2009.

Efteråret bød på kommunalvalg og en valgkamp, der hele tiden kredsede sig om, hvem der kunne blive borgmester. Selvom hverken S eller Ø vil stå ved det, så var der ingen af partierne som afviste at give Dansk Folkepartis John Harpøth en chance for at få bormesterkæden – selvfølgelig mod at han lavede flertal med dem. Vi skrev om muligheden allerede i starten af 2013 og fik løbende bekræftet, at det var en reel mulighed. Men det blev ikke til noget. John Harpøth måtte nøjes med 1. viceborgmesterposten, Sine Agerholm fik 2. viceborgmesterposten og Enhedslisten endte med, at være eneste parti, som ikke indgik i aftalen om fordelingen af pladserne i byrådets udvalg. Det var i øvrigt en valgaften vi dækkede med tre mand. Der blev løbende opdateret på netavisen, der blev fotograferet og så sendte vi, som forsøg, live-tv på internettet i syv timer med opdateringer, kommentarer og stemningsbilleder fra valgcaféen.

To gange stormvejr skulle også dækkes – først i oktober med bl.a. evakuering af beboere i Ladegårdsparken, og så i december da Bodil strøg ind over landet med en efterfølgende oversvømmelse.

Sidst på året kom en ny sag frem, da Holbæk B&I måtte erkende, at fodboldklubben kommer ud af 2013 med et underskud på knapt en million kroner. Klubben lavede en samarbejdsaftale med kommunen, som skulle skaffe Holbæk B&I 2,4 millioner kroner ekstra i tre år i forhold til den nuværende aftale. Men det stod allerede i starten af december klart, at det ville blive enddog meget svært at skaffe et flertal i byrådet for aftalen. Holbaekonline.dk fulgte intensivt debatten blandt politikerne og udfrittede dem for deres synspunkter og da det stod klart, at borgmester Søren Kjærsgaard valgte at udskyde beslutningen til det nye byråd var trådt sammen, kunne vi som det første medie skrive, at flertallet ikke er til stede. Siden kom andre medier til med samme oplysninger. Klubben valgte lige inden jul, at opsige sine lønnede medarbejdere i et forsøg på at redde økonomien.

Men vi har ikke kun dækket store begivenheder. Holbaekonline.dk har også været med ved serie 5 fodboldkampe, skrevet om koncerter, anmeldt film og dækket dagens begivenheder af alle slags.

I det hele taget har det været et år, hvor vi har været med helt fremme – og i flere tilfælde årsag til, at andre medier har skrevet om emner og begivenheder. Det er sket mere end en enkelt gang, at vi har kunnet se vores historier med et par dages forsinkelse hos andre medier. Vi tager det som en kompliment – og kan jo så konstatere, at vi da bliver læst.

Holbaekonline.dks fotografer har også været flittige leverandører af fotos og vidoeoptagelse til både lokale, regionale og landsdækkende medier. Så selvom vi er et lille medie med begrænsede ressourcer, så kan vi altså levere stof, som selv de store medier gerne vil bringe.

Vi ønsker at forstætte med at dække vores lokalområde i det nye år – både de store og voldsomme nyheder og de små, nære nyheder, som har stor betydning for læserne.

Med de ord, vil jeg ønske dig, kære læser, et rigtig godt nytår!

Rolf Larsen, redaktør

1 thought on “2013: Et travlt år for et lille medie

Comments are closed.