29. februar 2024

SMS'en fra Holbæk Forsyning, der fortæller om kloakproblemerne i Holbæk by.

SMS'en fra Holbæk Forsyning, der fortæller om kloakproblemerne i Holbæk by.
SMS’en fra Holbæk Forsyning, der fortæller om kloakproblemerne i Holbæk by.
Opdateret kl. 22.00: Advarsel gælder fortsat – Holbæk Forsyning forventer at begynde tømning af kloakker lørdag formiddag.

På grund af stormen er vandstanden steget så meget i Holbæk Fjord, at Holbæk Renseanlæg har problemer med at aflede det rensede vand.

Det betyder, at der er risiko for oversvømmede kloakker i Holbæk by og på Tuse Næs.

– Vi følger naturligvis udviklingen nøje, og sender løbende sms’er ud til de berørte kunder, som skal undgå at bade, vaske tøj, trække i toilettet mv. og om muligt blokere eventuelle kælderafløb, oplyser man hos Holbæk Forsyning, der dog gør opmærksom på, at man gerne må bruge vandet til madlavning og til at drikke.

Hvis du får oversvømmelse i dit hus, skal du kontakte skadesservice, eksempelvis Falck. Der kan afhentes sandsække ved Vandrerhjemmet og Vej og Park på Parallelvej.

Advarslen mod at bruge kloakken er stadig gældende fredag aften, selvom vandstanden i Isefjorden har været faldende siden ca. kl. 20-

Holbæk Forsyning forventer, at man vil kunne begynde at tømme kloakkerne i løbet af lørdag formiddag og man har indkaldt mandskab til at starte pumper og håndtere eventuelle defekte pumber.

Læs også: Advarsel til husejere ved fjorden: Brug ikke vand eller kloak

1 thought on “Risiko for oversvømmede kloakker i hele Holbæk by

  1. Flere hundrede husstande står nu uden strøm i Holbæk by, det drejer sig især om huse ved vandet, hvor NVE af sikkerhedsmæssige grunde lukker af for Strømmen. ( kortslutning)
    El-selskabet vil lukke op i takt med at vandstanden blver normal, og det vil den i følge DMI først blive ved 4 tiden i morgen

Comments are closed.