29. februar 2024

2/3 af campingpladsen på Orø står under vand. Foto: Hanne Duelund.

2/3 af campingpladsen på Orø står under vand. Foto: Hanne Duelund.
2/3 af campingpladsen på Orø står under vand. Foto: Hanne Duelund.
Opdateret kl. 17.41Orø er hårdt ramt af oversvømmelser efter stormen Bodil.

Som vi tidligere har skrevet – og vist – så står Orø Havn under vand.

Vandet er flere steder trængt 200-300 meter ind på øen.

Det er blandt andet gået ud over campingpladsen, hvor 2/3 står under vand. Vandmasserne var også skyld i en brand efter kortslutning i campingpladsens kiosk.

Sommerhuse under vand
Sommerhuse på Østre Strandvej – den østlige del af øen – står under vand også på Brøndevej, er der trængt vand ind i haver.

Strømsvigt
Som vi tidligere har skrevet, så var vandet også skyld i en kortslutning i en transformer på Vestre Strandvej. På grund af branden i transformeren er er der strømsvigt på dele af Orø. Nogle steder er der delvis strøm, andre steder er der slet ingen strøm. Der er DONG-folk på øen, men de kan ikke hjælpe, da de kun er specialister i vindmøller.

Fredag eftermiddag var strømmet gået helt på dele af Orø. Såvidt Holbaekonline.dk er orientet, så er problemet, at der nu kun er et af tre kabler som virker.

Falck Orø havde fredag eftermiddag deres gummibåd i vandet og været ovre og hente teknikere fra, DONG der nu skal undersøge

I den mindre alvorlige afdeling hører til, at brandvæsnet på Orø kort før klokken 9.30 blev kaldt ud til Østre Havnevej, hvor en bil var strandet på havnen.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her

7 thoughts on “Orø: Oversvømmelser og strømsvigt

 1. Sidste med strømmen. Vi ved endnu ikke om strømmen bliver taget, men det sidste nye er at 2 af de tre strømkabler som forsyner Orø med strøm er i unddo

 2. sidste nye : Holbaek kommune har meddelt at Orøfærgen ikke kommer til at sejle i dag, og om kórt tid kan vi vise et billede fra Østre færge, som viser det også her ser mere end håbløst ud

 3. Appropos strømmen på Orø : Min genbo har slet ikke strøm , vi har delvist strøm i huset, men nu er strømmen gået yderligere et par steder. Så få fat på lommelygter, batterier stearinlys og husk at få opladet mobiltlf.

 4. Overnatnings- og spisemuligheder på Orø : Spisestedet Orø er lukket p.g.a. en stormskade, Orø kro har åbent, men der er kun to retter at vælge imellem : And og millionbøf.
  Der er et par værelser ledige, da de selskaber som skulle deltage i julefokost ikke kan komme til øen. Når udbuddet af mad er så begrænset, skyldes det samme årsager.
  Angående vandstanden : Først kl.4 i morgen tidlig skulle vandstanden være normal i følge DMI , men det betyder ikke at færgerne umiddelbart efter kan sejle.

 5. strømmen er gået flere steder på Orø , dog ikke over hele øen.
  Teknikere fra Dong er blevet fragtet over på Margrethes ø på Falcks gummiredningsbåd

 6. så er der atter forbindelse til fastlandet, men dele af Brøndevej mangler stadig strøm

Comments are closed.