20. april 2024

Der indføres rabat på udvalgte afgange med Orø-Holbæk færgen. Arkivfoto: Rolf Larsen.

Orø-Holbæk Færgen skal på værft. I stedet indsættes der busser. Foto: Rolf Larsen.
Følg trafik-situationen her på Holbaekonline.dk Foto: Rolf Larsen.
Opdateret kl. 21.25 Stormen giver problemer for trafikken i vores område – Orø-færgen indstiller sejladsen, Regionaltogene stopper med at køre kl. 18 og bilisterne kan mærke vinden hive i bilen. Følg trafikken her.

Poltiet advarer:
Politiet fraråder al unødig udkørsel og ophold udendør på grund af stormen.

Ifølge Falck Holbæk er der væltet træer flere steder og politiet oplyser, at der flere steder Holbæk faldet tagsten ned fra tagene.

Tog:
DSB varsler, at al togtrafik indstilles fra kl. 18.00.

Det gælder også togene mellem Kalundborg og Københav. Sidste tog der kører, er dem, der har afgang klokken 18.00 fra udgangsstationen. Disse tog kører til endestationen.

Regionstog har indstillet al trafik på alle strækninger. I vores område betyder det at togene ikke kører mere i aften på Odsherredsbanen og Tølløsebanen.

Eftervirkninger fra stormen Bodil har fået Regionstog til at indskrænke morgentrafikken i morgen fredag d. 6. december til timedrift mellem klokken 4 og klokken ca. 10.

Efter kl. 10 køres der igen efter den ordinære køreplan.

Regionstog oplyser, at der kan forekomme forsinkelser og yderligere aflysninger kan forekomme. Disse vil fremgå af skærme i tog og på stationer samt løbende opdateringer på hjemmesiden www.regionstog.dk.

Biltrafikken:
Ved 21-tiden ligger der flere steder grene, materiel m.m. på kørebanen, så man skal se sig godt for, hvis man er ude at køre.

I Holbæk by mangler der gadebelysning flere steder.

Busser:
Movia meddeler, at man ikke forventer at aflyse nogen busafgange på grund af stormen, men at der kan være forsinkelser.

Buskørslen sker under hensyntagen til chaufførernes og passagerernes sikkerhed.

Hvis politiet fraråder al unødig udkørsel, fortsætter driften.
Hvis politiet fraråder al udkørsel, så kører busserne til endestationen, og derefter i garage.

Movia opfordrer til følger med på www.movia.dk

Færgerne:
Holbæk-Orø færgen indstiller sejladsen resten af dagen. Sidste sejlads bliver kl. 15.45 fra Holbæk til Orø.

Også Østre-Færge har indstillet sejladsen og det vides ikke hvornår den genoptages. Orø-færge har dog ved 17-tiden sejlet på forsøgsbasis og har hentet strandede orø-borgere på Hammer Bakke-siden.

Følg med og kom selv med oplsyninger
Du kan følge med i den aktuelle trafiksituation i vores område her på Holbaekonline.dk. Du kan også selv være med til at fortælle hvordan trafikken forløber ved at skrive i kommentarfeltet herunder.

10 thoughts on “Storm: Sådan er trafikken nu

 1. Orø kl.13.54 : Holbaekonline.dk har talt med tidl. overfartsleder Torben Nielsen, som nu sejler Orø-færgen.Pt er der ikke problemer, vinden er 15-17 m/s, vinden er i sv , men skifter i løbet af dagen til nv. Hvis vindstyrken tiltager kan det give problemer, og Torben mener ikke færgen vil sejle helt til sidste afgang 22.20 fra Holbæk
  Der er varslet forhøjet vandstand, og hvis vandstanden siger 1.5 til 2 meter kan det give problemer for Østre færge, men nu pt. ligger kabelfærgen i læ for vinden.
  Og ø-boerne har taget højde for “Bodil”, der var ikke mange passagerer , der her kl. 13.50 skulle med færgen mod Holbæk.
  Følg færgesituationen på Holbaekonline.dk

 2. Sover Holger P. ? Eller er han taget på ferie igen ??
  Meningen med at etablere SMS service fra færgen var, at man kunne blive varslet om driftsforstyrrelser/-ændringer. Hvorfor sendes der ingen besked om, at færgen stopper ?????

 3. Orøfærgen sejler sidste gang fra Holbæk 15.45 fortæller Torben Nielsen til Holbaekonline.dk Og Deres udsendte kan fortælle da jeg ved tretiden kørte til Næsby , virkede vinden moderat, men nu kan man for alvor mærke stormen

 4. Østre færge har ligget stille siden kl.3 og ved ikke hvornår de genoptager sejladsen

 5. kl.17. Østre færge meddeler de har genoptaget sejladsen på “forsøgsbasis” og har hentet nogle strandede Orøborgere på Hammer Bakke siden.

 6. Høj vanstand i Isefjorden fredag. Det betyder at begge færger til Orø kan få store problemer med at sejle. Man taler om vandstanden vil stige med omkring 2-2.5 m

 7. Østre Færge sejler, men venter til der har samlet sig tilstrækkelig mange på Hammer Bakke siden før man sejler. Med al mulig forbehold så sejler færgen frem til midnat. Om den også sejler i morgen kan man pt. ikke tage stilling til, der er jo varslet kraftig højvande i morgen

 8. fredag 8.33 : Orøfærgen sejler stadig ikke, Østre Færge sejler stadig, men forventer kun at sejle en gang til, p.g.a. forhøjet vandstand.

Comments are closed.