14. april 2024

Forestillingen Små døde dyr skal deltage ved en international teaterfestival i Moskva. Foto: David Trood.

Forestillingen Små døde dyr kan opleves på Teatret Fairplay til december. Foto: David Trood.
Forestillingen Små døde dyr kan opleves på Teatret Fairplay til december. Foto: David Trood.
Teatret Fair Plays forestilling “Små døde dyr kan” for en kort bemærkning opleves på hjemmebane på Teatret Fairplay i Holbæk til december.

Teatret Fair Plays forestilling er den første dramatisering på dansk af Ulf Nilssons populære børnebog “Små døde dyr”.

Bogen blev i 2006 nomineret til en af Sveriges mest prestigefyldte litteraturpriser – Augustprisen – i kategorien Årets svenske børne- og ungdomsbog.

Herhjemme er Teatret Fair Plays forestilling også blevet en stor succes. Forestillingen har spillet flere gange på Teatret Fair Play, for tiden er den på turné rundt i landet, og til næste år genopsættes den endnu en gang og skal bl.a. spille på teaterfestivalen Gavroche i Moskva, der i 2014 sætter fokus på dansk børneteater.

I forestillingen, der varer 35 minutter og er beregnet for børn fra 4 år og op og deres voksne, medvierker Henriette Rosenbeck og Henrik Steen Larsen. Instruktøren er Robert Parr, der sammen med Michael Ramløse også har stået for dramatiseringen. Scenografien står Tanja Bovin for.

Jordnære refleksioner over liv og død
En dag finder Ester og hendes lillebror en død humlebi. De beslutter sig for at begrave den og lave et begravelsesfirma med Verdens Bedste Begravelser – for dyr.

Til en rigtig begravelse skal man bruge: En spade, pinde til kors, smukke gravsten, hammer og søm, små og store æsker, pensel og maling, blomster, blomsterfrø og digte!

Og selvfølgelig nogle døde dyr. De finder bl.a.: En hane, ni mus, tre sild og en solsort, der hedder Lille Far.

Deres legende univers fører til både jordnære og humoristiske refleksioner over livet og døden.

Forestillingen spiller tirsdag d. 10. december til og med torsdag d. 13. december kl. 9.30 og kl. 11.00. Billetter kan købes via www.fairplay.dk.