30. maj 2024

Bilag 1: Sådan kunne et nyt sportscenter se ud. Klik på blledet for at se stor størrelse. Grafik: Søren Wolstrup

Redaktionen har modtaget nedestående indlæg:

Nej til salg af Holbæk Have

Usikkerheden om det store Holbæk Arena projekt vokser dag for dag – både hos byrådsmedlemmer og borgere i Holbæk Kommune,

Den sidste tids debat i lokale medier og behandlingen på byrådsmøder vedr. HOLBÆK ARENA, giver i høj grad anledning til at stille spørgsmål som: den samlede investering, kapitaltilførsel, driftsomkostninger og ikke mindst placering. Taler man med politikere fra de forskellige partier er der langt fra enighed om hvad Arenaen i det hele taget er for en størrelse. Nogle byrådsmedlemmer mener det er multihallen det hele drejer sig om, for vi mangler et sted der kan rumme 5.000-6.000 mennesker så by og egn kan tiltrække events, arrangementer i konkurrence med København. Den radikale Emrah Tuncer slår på tromme for hele vinderprojektet, med multihal, nyt fodboldstadion, skøjtehal, svømmehal inkl. 50 meter bane, cykelarena og BMX hal, tennis stadion med tre nye haller og udendørs baner samt et atletikstadion, samlet pris over ½ mia. kr. Borgmesteren ønsker at starte med svømmehal

På byrådsmøde den 9. juni 2013 vedtog et snævret flertal, C, SF, I og V, i alt 15 stemmer, mod A, O og en løsgænger, i alt 14 stemmer (to var fraværende) at sælge hele Holbæk have 204.900 m2

Altså 20 ha. Et mindretal forsøgte at udskyde beslutningen om Holbæk Arena samt salg af Holbæk Have til det nye byråd er tiltrådt, 1. januar 2014.

Bilag 1: Sådan kunne et nyt sportscenter se ud. Klik på blledet for at se stor størrelse. Grafik: Søren Wolstrup
Bilag 1: Sådan kunne et nyt sportscenter se ud. Klik på blledet for at se stor størrelse. Grafik: Søren Wolstrup

For et par uger siden satte Holbæk Kommune (borgmesteren) et af byens største grønne områder, Holbæk Have til salg. Udbydes for højeste bud og mulige købere kan fremsende tilbud frem til 9. november, lige akkurat så byrådet kan vedtage salget på byrådsmødet den 13. november, kun 6 dage før valget. Det er godt nok kort tid til overvejelse for en køber, og vel også lidt provokerende. Det burde være det nye byråd der tager stilling til et projekt så langt ud i fremtiden.

Hvad er det nu Holbæk har brug for?

Er der ikke andre planer uden at sælge alt det grønne sportsområde Holbæk Have?

Tre haller i stedet for salg af Holbæk Have

Nu hvor ”Brunhøjskolen” rømmes for elever, april 2014, og bygningerne rives ned er der på hele de 20.000 m2, der det er lig 2 ha, mulighed for at opføre tre moderne idrætshaller med omklædning cafe og klublokaler, og samtidig rigelig plads til parkering.

Nye haller på ”Brunhøjskolens arealer vil passe fint med de ved øvrige sportsanlæg, Bjergmarkshallen, Stadionhallen og det tidligere Seminariums boldspilhal. Så ville Holbæk have 6 haller i gå afstand fra hinanden. Det har man da vist ikke andre steder i Danmark.

Bilag 2: En ny svømmehal kan passende placeres på havnen. Klik på billedet for at se det i stor størrelse. Grafik: Søren Wolstrup.
Bilag 2: En ny svømmehal kan passende placeres på havnen. Klik på billedet for at se det i stor størrelse. Grafik: Søren Wolstrup.
Dertil kommer et tennisanlæg blandt de største i landet – tre tennishaller, 9 udendørs baner med Centercourt, landets eneste, som med en smule Istandsættelse kunne få David Cup kampe. Det kan aldrig lade sig gøre på en åben mark. Altså ni idrætshaller i det ”grønne”

Svømmehal på havnen
Mange borgere og byrådsmedlemmer har udtalt ønske om en svømmehal m.m. på havnen, det vil give et gevaldigt ansigtsløft for Blegstræde Hagen i tilslutning til det nye maritime center, men man kan jo frygte at kommunen allerede i 2014 sælger Silvangrunden og Stark-laderne til flere højhuse for pengenes skyld.

Byrådet har i februar 2013 vedtaget målsætninger og visionsskitser for den fremadtidens havneområde. Den primære målsætning er, at opnå mere liv og aktivitet i havneområdet. Der peges på sammenhængende havnepromenade, med offentlig adgang rundt langs alle områder og placere aktivitetsskabende offentlige attraktioner på hagerne (Blegstræde Hage og Ny Hage)!

Blegstræde Hage er således oplagt til Svømmehal.

Sælg i stedet de 40 ha, markområder ved skov og omfartsvej, der er tiltænkt Arena, til spændende boliger med lav bebyggelse og måske et par etager i højden, og behold byens største grønne område til idræt og boldspil.

Borgmesteren og gruppeformændene, samt øvrige spidskandidater har for tre uger siden fået tilsendt ovennævnte forslag uden nævneværdig interesse.

Søren Wolstrup

2 thoughts on “Læserbrev: Nej til salg af Holbæk Have

 1. Det lyder da visionært 🙂

  Men hvad mener politikerne, som åbenbart har fået dette for tre uger siden fra SW ?? Altså både dem der er for og dem der er imod Arenaen ??

  Eller har MAN (dem der er for) allerede “solgt sin sjæl til djævelen”, og derfor ikke evner at se tingene på andre måder end den måde, som man har lagt sig fast på ??

  For øvrigt er der jo ingen, der vil købe Holbæk Have.
  Og det er uhørt, at Byrådet har forsøgt at presse salget igennem nu få dage før valget, så det er da godt det samme, at der ingen køber var.

  Hvis man i det nuværende Byråd mener, at det er en perfekt idé med Arenaen, så ville idéen jo være ligeså perfekt efter d. 19. november, så hvad var man bange for ved at vente ???

  Arena eller alternative løsninger som denne er OK for mig – altså hvis vi har råd til det.
  Den kommunale økonomi er jo ikke spor anderledes end økonomien ude i de små hjem. Vi kan kun anskaffe os noget, hvis vi har råd til det – husk det kære politikere !!! Både nuværende og fremtidige.

 2. I debatten om salg af Holbæk Have er det igen den visionsløse side af Holbæk Kommunes tilgang til byudvikling vi får at se. Et stort by nært areal udbydes til salg, uden at kommunen har gjort sig de mindste overvejelser over hvad der skal bygges.
  Skal Holbæk tiltrække nye spændende familier, kræver det gennemtænkt byplanlægning. Eksempelvis kunne det være en ny bydel der opføres med bæredygtigt byggeri, CO2 neutralt, altså med jordvarme, solvarme ovs.. Men hvor er visionerne?
  Nej vi skal bare sælge til de højst bydende. Alle der til daglig ser den nye havnefront har fået nok!

Comments are closed.