29. maj 2024

Et kondom og en valgreklame til de studerende - Det beskyttede V har vi selv sat på. Billed manipulation: Rolf Larsen.

Et kondom og en valgreklame til de studerende - Det beskyttede V har vi selv sat på. Billed manipulation: Rolf Larsen.
Et kondom og en valgreklame til de studerende – Det beskyttede V har vi selv sat på. Billed manipulation: Rolf Larsen.
Umiddelbart kunne man godt få den tanke, at det ikke var særlig gennemtænkt, da Venstres byrådsmedlem og -kandidat Rasmus Brandstrup Larsen torsdag morgen uddelte kondomer til eleverne på Stenhus Gymnasium og HF. For var han mon igang med at forhindre Holbæk Kommune i at få nye skatteborgere, der kan betale Arenaen.. eller var han ved at skyde sig selv i foden ved, at afskære Venstre fra at få nye potentielle vælgere om ca. 18 år? Eller var det mon en opfordring til et større sex-orgie?

– Nej sådan stod det slet ikke til. For Rasmus Brandstrup Larsens mission med kondomuddelingen var en hel anden:

Profilanalysen “Hvad har de gang i” fra 2010 om Holbæks unge viser, at 54 % af de seksuelt aktive piger har haft ubeskyttet sex, mens det er 44 % af drengene og det er for mange, mener den unge venstremand:

Venstres Rasmus Brandstrup Larsen vil have kondomautomater. PR Foto.
Venstres Rasmus Brandstrup Larsen vil have kondomautomater. PR Foto.

– Det er ganske enkelt et alt for højt tal, og det må vi gøre noget ved. Jeg mener personligt, at vi burde gå forrest i kampen for sikker sex. Det er måske ikke en kommunal kerneydelse, men vi må tage seriøst at antallet af unge med sexsygdomme er alt for højt.

Rasmus Brandstrup Larsen vil have kommunen til at sætte kondomautomater op:

– Jeg råber vagt i gevær – nu skal vi gøre noget. Jeg mener derfor, at kommunen – hellere i dag end i morgen, bør sætte kondomautomater op på vores uddannelsesinstitutioner, så eleverne til en rimelig pris kan trække kondomer. Der er sikkert mange unge, der synes, det er pinligt at købe dem i en butik.

– Det er derfor ikke en opfordring til, at de unge skal dyrke mere sex, men en opfordring til, at når man dyrker sex, så skal det være sikkert, slutter Rasmus Brandstrup Larsen.

2 thoughts on “Venstre-løves mærkesag: Kondomer til de unge

  1. Synes ikke det er særlig liberalt, siden hvornår skal staten/kommunen blande sig i det der sker i sengen?

  2. Det skal hverken stat eller kommune. Det er bare et Venstrestunt for at kapre de helt unge stemmer.
    Et andet stunt er, at en anden venstrekandidat uddeler energidrikke til børn og unge på parkeringspladsen ved Stenhus, selv om de frarådes til børn og gravide. Det er heller ikke specielt smart.

Comments are closed.