19. april 2024

Der er mulighed for at høre dansk musik og sang i forbindelse med Spil Dansk Dagen.

Der er mulighed for at høre dansk musik og sang i forbindelse med Spil Dansk Dagen.
Der er mulighed for at høre dansk musik og sang i forbindelse med Spil Dansk Dagen.
I dag er det Spil Dansk Dag og i den forbindelse er der mange aktiviteter i vores område.

Her til formiddag deltager flere skoler i den landsdækkende fællessang sammen med DR. Det sker bl.a. på Kildevangens Skole i både Ågerup og Vipperød, Kundby Skole, St. Merløse Centralskole, Sdr. Jernløse Lilleskole, Sejergaardsskolen og Stestrup Skole. Her samles eleverne og synger seks sange, som alle er udvalgt til dagen og synges af elever i hele landet. Selve fællessangen foregår fra kl. 11.00.

På Holbæk Bibliotek i Nygade kan man i eftermiddag høre fælleskoret fra Musikskolen Holbæk, Tuse og Tveje-Merløse kirker give smagsprøver fra årets sang-repertoire. Det sker kl. 16.30 og der er gratis adgang.

Også Holbæk og Omegns Musikskole i Studiestræde 3 fejrer Spil Dansk Dagen. Det sker med et arrangement der starter klokken 17.00, hvor musikskolens solister, bands og kor underholder. Der er gratis adgang.

I Huset på Næsset spiler Swing Jørgens Rocktrio kl. 19.30, der udover Swing Jørgen består af Robert Mulder og Peter Wittorf. Entré 100 kroner.

Der kan købes kaffe og kage for en flad 20’er, når Voksenkoret holder en lille koncert i Store Tåstrup Kirke kl. 19.30.

På Orø Kro er der syng-med og underholdning med musikere fra Orø All Stars. Der er gratis entré og det foregår fra kl. 20.00.

Også i de lokale radioer
På Den Kristne Radio kan man kl. 18.30 – 19.30 høre programmet Spil dansk dagen ved Inge-Lise Særkjær. Det sker på 104,7 MHz. Også den Holbæk-baserede Radio Weekend spiller dansk musik. Det sker fra kl. 14.00 og seks timer frem. Radio Weekend er en netradio, som kan høres på www.radioweekend.dk

Fortsætter i de kommende dage
Selvom torsdag er officiel Spil Dansk Dag, så er der i hele denne uge fokus på dansk musik. Derfor er der også Spil Dansk-arrangementer i de kommende dage.

Fredag har Kulturgruppen i Lokalforum Jyderup arrangeret Syng Med-aften med danske sange. Den afholdes kl. 19.30 i Tornved gl. Rådhus i Jyderup. Der er gri entré.

Sangskaderne indtager lørdag eftermiddag Æglageret på Lindevej, hvor 40 begejstrede sangere vil synge flerstemmige rytmiske arrangementer. Her vil man også kunne høre et nyt arrangement af Danmarks ældste kendte folkevise med noder; “Drømte mig en drøm i nat”. Korkoncerten foregår kl. 15. Entré kr. 40,- (børn gratis).