30. maj 2024

Ulovlige knallerter, forkert brug af tågelys, snak i mobiltelefon og manglende forsikring, var bare nogle af de sager, som politiet kunne skrive, da der i går blev holdt færdselskontrol i Holbæk Kommune.

Kontrollen foregik mellem kl. 15.00 og 22.30 og blev gennemført af politifolk fra Lokalpolitiet i Holbæk og selvom man primært rettede kontrollen mod knallerter, så blev også de øvrige trafikanter kontrolleret.

Indsatsen afslørede fire knallerter som var konstruktivt ændret, så de kunne køre hurtigere. Den hurtigste kunne køre 75 km/t, oplyser politiet.

Der var to sager om kørsel uden førerret – en var på en stor knallert og en kørte i personbil, fire sager som handlede om, at der var en passager med på knallerten, to sager om manglende lovpligtig ansvarsforsikring på knallert, en brugte ikke styrthjælm og en knallert manglede registrering.

Men som sagt var det ikke kun knallerter, der blev standset. Der blev også skrevet en sag på en, som havde glemt kørekortet, en snakkede i håndholdt mobiltelefon under kørslen, tre bilister brugte tågelys sammen med nærlyset i klart vejr og så blev der indraget et sæt nummerplader på grund af forsikring og manglende syn.