20. april 2024

Elevråd i Holbæk Kommunes skoler får nu mulighed for at opleve kommunalpolitik helt tæt på. Torsdag den 31. oktober bliver elevrødderne politikere for en dag med en pose penge og en opgave om at tænke reativt og visionært.

Kommunalvalget den 19. november har stor betydning for unges hverdag. Derfor inviterer Holbæk Ungdomsbyråd folkeskolernes elevråd til at komme helt tæt på den kommunalpolitiske hverdag. Det sker ved et demokratiarrangement den 31. oktober på 10. klassecentret, Gl. Ringstedvej 32 i Holbæk.

En endnu bedre kommune for unge
Formålet med arrangementet er at øge unges bevidsthed om kommunalpolitik:
– Det er selvfølgelig først om nogle år, at eleverneselv skal stemme til kommunalvalget. Men allerede nu er det vigtigt at engagere dem i lokaldemokratiet, så de er forberedt til at stemme, når det bliver deres tur. Vi håber desuden, at arrangementet kan få partierne til – både før og efter valget – at sætte mere fokus på, hvordan kommunen kan blive bedre for unge, siger Kristine Simone Nielsen, der er formand for ungdomsbyrådet.

Hun håber også, at arrangementet kan gøre elevrådene mere opmærksomme på ungdomsbyrådet.

Arrangementet starter med, at borgmester Søren Kjærsgaard byder velkommen. Dernæst skal elevrødderne i grupper udvikle projektforslag inden for uddannelse, sundhed, kultur og byliv.

– Vi synes, at det er vigtigt, at deltagerne den daghar en konkret indflydelse. Derfor har vi afsat 25.000 kroner, som skal bruges på at gennemføre den bedste projektidé, fortæller Kristine Simone Nielsen.

Sidst på dagen giver byrådsmedlemmer og -kandidaterfeedback på projektforslagene. Hvad er godt i forslagene, og hvad kan forbedres. Ungdomsbyrådet beslutter efter arrangementet, hvilket projektforslag der skal have de 25.000 kroner.

Bliver klogere på kommunalvalg 2013
Elevrødderne kan også blive klogere på hvad de enkelte partier vil med Holbæk Kommune. De får nemlig mulighed for at tage en snak med byrådskandidaterne om de enkelte partiers politik, og hvad de vil gøre for kommunens unge.

Arrangementet slutter med et prøvevalg, hvor elevrødderne skal stemme på deres foretrukne parti.