20. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

De frivilliges sag er også en Konservativ sag

Danmark er rig på foreninger, og en stor del af foreningslivet bygger på frivillig indsats. Også i Holbæk har vi mange foreninger indenfor kultur, idræt og fritid – ja sågar politik, hvor unge og ældre kan udfolde sig. Det frivillige netværk er en værdifuld form for fællesskab. Et tilhørsforhold. Foreningerne er vi stolte af, dem er vi glade for, og dem vil ingen undvære.

Men der findes en anden slags frivillig indsats. Nemlig den, som ydes direkte fra borger til borger. Den er der bestemt også brug for. Her ydes der et stort og betydningsfuldt arbejde af mange, som bruger en del af deres fritid på at gøre tilværelsen lidt lettere for andre.

Vigtigheden af at have et sundt frivilligt netværk er endnu et punkt hvor vi konservative adskiller os fra visse andre partier. For der er andre partier som har en anden ideologi. Hjælp skal ”topstyres” og individet nedgraderes til et simpelt CPR nummer. Vi konservative mener ikke, at man kan deponere sit samfundsansvar i en skattebillet. Vi siger nej til ”beton institutionalisering” og ja til et samfund i balance med en tilstrækkelig offentlig sektor med plads og respekt for den frivillige indsats.

Det er vigtigt, at Holbæk kommune støtter det frivillige arbejde bedst muligt. Ikke mindst nu, hvor økonomien overalt begrænser muligheden for, at kommunen skal klare alt. Vi konservative vil have mere af ansvaret tilbage til individet, og den historiske ”krævementalitet” skal erstattes af mere ansvar for sit eget liv. Hertil mere frihed. Det frivillige arbejde er et godt supplement; men det vil aldrig erstatte det professionelle korps indenfor kommunen. Jeg tror på et samspil mellem den professionelle og frivillige indsats. Derimod ser jeg ikke et behov for ”nye topstyrede initiativer” som specielt venstrefløjen elsker. Men vi konservative er naturligvis parate til, at skabe rimelige rammer, hvis behovet opstår. Vi er jo alle frivillige. Og vi fortjener tak og respekt.

Gitte H. Møller

Byrådskandidat nr. 3 på liste C

Det Konservative Folkeparti

3 thoughts on “Læserbrev: De frivilliges sag er også en Konservativ sag

 1. Har I ikke været med til at spare græsslåningen væk på vores boldbaner på Orø? Det er et flot initiativ for at hjælpe de frivillige ledere. I stedet for at spille bold, kan de slå græs!

 2. FRIVILLIGHED ER HELE BYRÅDETS SAG
  Den konservative byrådskandidat Gitte H. Møller skriver, at de frivillige er en konservativ sag.
  Det er hele byrådets sag. Jeg havde fornøjelsen at være medlem af det projektudvalg om frivillighed, som blev nedsat af et enigt byråd. Målet var at finde metoder så det blev lettere for borgerne at udføre frivilligt arbejde i foreninger og kommunale institutioner, hvor der er brug for en hjælpende hånd.
  Derfor har vi oprettet et frivillighedscenter, som skal bistå frivillige og foreninger/institutioner med at matche hinanden.
  Byrådet er helt enigt om, at der ikke er tale om en spareøvelse, så frivillige kan gå ind og udføre overenskomstdækkede arbejdsområder.
  Eller sagt på en anden måde kan ingen kommunal medarbejder fyres og efterfølgende se, en frivillig overtager arbejdet.

  Med venlig hilsen
  Jan Sohn
  Socialdemokratisk byrådsmedlem og
  kandidat 19. november

 3. Hvad laver den person så, der ellers slog græsarealerne til glæde for den frivillige idræt, når han/hun ikke mere kommer på Orø ?? Altså når vedkommende ikke er fyret ! ??

Comments are closed.