20. april 2024

Her ville Pia Schmidt gerne fortsætte med at bo. Nej sagde myndighederne. Siden marts har huset stået tomt sammen med mere end 100 andre boliger på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.

Her ville Pia Schmidt gerne fortsætte med at bo. Nej sagde myndighederne. Siden marts har huset stået tomt sammen med mere end 100 andre boliger på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Her ville Pia Schmidt gerne fortsætte med at bo. Nej sagde myndighederne. Siden marts har huset stået tomt sammen med mere end 100 andre boliger på Orø. Foto: Jesper von Staffeldt.
Tænk hvis du boede i København og var blandt de 100.000 der pludselig ikke mere måtte bo i hovedstaden. Sådan ville det være hvis man overførte forholdene på Orø til København.

Som tidligere omtalt på Holbaekonline.dk så har 103 orøborgere fået et brev fra Holbæk kommune i september måned, hvor man gør opmærksom på de bor ulovligt i et sommerhus, og ikke må have folkeregisteradresse et sådant sted mellem 1. oktober til 1. april. Af brevet fremgår det, at hvis ikke sommerhuset fraflyttes, så vil sagen blive overdraget til politiet.

Og kommunen er begyndt at sætte tommelskruerne på. Det viser et brev fra Holbæk Kommune til en sommerhusbeboer, som Holbaekonline.dk er i besiddelse af. I brevet får personen at vide, at han skal være ude af sommerhuet inden 18. oktober, for ellers vil det medføre politianmeldelse og evt. dagbøder.

Vedkommende, der tidligere havde dispensation til at bo hele året i sommerhuset, har nu kontaktet en advokat.

Havde helårstilladelse – men fik påbud om at flytte
Holbaekonline.dk er også besiddelse af et påbud fra Holbæk Kommune til en anden sommerhusbeboer om at flytte omgående. Men her viste det sig, at kommunen havde været lidt for hurtige, for vedkommende havde allerede en helårstilladelse. Kommunen måtte derfor sende et nyt brev, hvori man beklagede fejlen.

Det kan derfor nok være en god ide, hvis man får et påbud om fraflytning fra kommunen lige kigge efter endnu engang om dette påbud er korrekt, evt. kontakte en advokat.

Henvist til nødherberg
I web-tv indslaget herunder fortælle Pia Schmidt, hvordan hun midt i mart måned måtte fraflyttet et sommerhus som hun havde lejet – og som hun erkender, at hun boede ulovligt i. Fraflytningen skulle altså ske ca. 14 dage inden det ville være fuldt lovligt for hende, at bo i sommerhuset.

Hør hende fortælle hvordan hun blev henvist til et nødherberg for fortrinsvis misbrugere i Holbæk eller til at bo i Jyderup. Videoen bør ses i HD-kvalitet.

5 thoughts on “Så er det ud, hvis du bor ulovligt i sommerhus på Orø

 1. Hvad går denne ”vendetta” mod Orø egentlig ud på ? Selvfølgelig er der regler for, hvornår man må bo i et sommerhus. Men det har Holbæk kommune hidtil administreret ved at give forskellige former for dispensationer – for eks. til personer, som arbejdede på øen. Og så pludselig skal ”hammeren” falde – og det naturligvis nu lige til vintertide.

  Men kommunen må også forholde sig til, at man kan bruge de særlige regler, der findes for øerne. Der er mennesker på Orø, som arbejder her, og hvis de ikke har motoriseret køretøj, vil de ikke kunne varetage deres arbejde på øen, når de har arbejdstider, der ikke passer sammen med færgefarten til Holbæk, med mindre de bor her.

  Nu må politikerne se at melde ærligt og redeligt ud med deres intentioner med øen. Sig det dog højt og tydeligt, hvis I absolut ikke VIL Orø. Det vil da være til at forholde sig til som borger og som stemmeberettiget, hvis vi ved, hvad I egentlig mener. Og så må vi tage den derfra.

  Disse anslag igen og igen, hvor man fra kommunens side ”gemmer” sig bag ”lovgivningen” eller ”staten”, som noget man ikke lokalt har nogen som helst indflydelse på. For virkeligheden er jo den, at man HAR indflydelse lokalt – altså hvis man bruger mulighederne/lovgivningen !!

  Er I alle sammen bange for at have en mening – altså en personlig én af slagsen ??

  Her på Orø vil vi meget gerne se muligheder i stedet for begrænsninger. Hvad vil I – kære politikere ?? Og her spørger vi både nuværende som evt. fremtidige byrødder. Kom ud af busken og se os alle sammen ærligt ind i øjnene og sig os, om I også ønsker fremgang for vor lille perle i Isefjorden.

  Og det drejer sig om ny bosætning og ikke om afvikling af den lokale befolkning.

 2. Sidste nye : Byrådsmedlem Ole Brockdorff ( A) har fulgt sagen lige fra starten og han fortæller nu til Holbaekonline.dk han vil rejse sagen d.29.10 når klima- og miljøudvalget har møde.
  I øvrigt er antallet af ” truede ” sommerhusejere faldet, da kommunen af forskellige årsager har givet sommerhusbeboere dispensation frem til 1.4 2014

 3. Hvilke “forskellige årsager” ??

  Det skulle vel ikke hænge sammen med d. 19. november ??????????????

 4. Nu er der skred i sagen. Ingen sommerhusejere b liver smidt på gaden af Holbæk kommune, mens sagen pt. stiller jeg anerledes for de knap 10 lejere . Opdateres …

Comments are closed.