20. april 2024

En årvågen nabo til et transportfirma på Holbækvej i Jyderup ringede fredag aften ved 19.30-tiden til politiet og fortalte, at der holdt en fremmed varebil ved tankanlægget på stedet.

Da naboen undersøgte forholdet nærmere, kunne han konstatere at tankanlægget var blevet brudt op. Han noterede sig varebilens nummerplader, og fulgte efter, da den skyndsomt forlod stedet.

Politiet kørte til området for at lede efter bilen ud fra de positionsoplysninger, som anmelderen gav politiet, og fik kort efter standset varebilen ved Ubby og anholdt en 37-årig mand fra Jerslev Sj. Det viste sig, at den 37-årige ikke havde generhvervet sit kørekort, så udover en sigtelse for forsøg på tyveri af diesel, blev han også præsenteret for en sigtelse for kørsel uden førerret.

Da politiet ransagede af varebilen blev der fundet en større, men tom tank, der lugtede af diesel.

Varebilens nummerplader var stjålne, hvilket den anholdte også blev sigtet for, og selve varebilen havde fået fjernet sine stelnumre. Politiet beslaglagde derfor varebilen til nærmere undersøgelse for at identificere den, ligesom politiet beslaglagde en anden bil som tilhørte den 37-årige fordi han flere gange tidligere er blevet sigtet for kørsel uden førerret og derfor frygtede, at manden ville benytte bilen køretøj til at køre i, selvom han altså ikke må. Politiet vil nu søge at få bilen konfiskeret.

Efter at være blevet afhørt blev den 37-årige løsladt. Politiet undersøger nu de beslaglagte effekter nærmere, inden den 37-årige vil blive indkaldt til yderligere afhøring på et senere tidspunkt.