14. april 2024

Udvalgsformand John Harpøth tager første spadestik til den nye Fakta i Tølløse.

Udvalgsformand John Harpøth tager første spadestik til den nye Fakta i Tølløse.
Udvalgsformand John Harpøth tager første spadestik til den nye Fakta i Tølløse.
Regnen styrtede ned, da det første spadestik til den nye Fakta i Tølløse skulle tages torsdag eftermiddag.

Der har tidligere ligget en Fakta i byen, men den lukkede med udgangen af 2011 i forbindelse med udviddelsen af Nordvestbanen.

Og selvom opførelsen af en ny Fakta sådan set har været planlagt længe, så er det ikke gået helt så let, som det måske burde, hvilket formanden for Klima og Miljøudvalget, John Harpøth, også berørte i sin tale i forbindelse med spadestikket:

– Hele optakten og forløbet med lokalplan har taget en drejning som ingen havde forstillet sig, alt er gået galt, og der er ikke andet en sige at der absolut må være mange røde øre endnu, det røde kan umuligt have fortaget sig efter sådan en langstrakt proces.

Men nu går byggeriet af en ny Fakta altså igang og det glædede John Harpøth sig over i sin tale:

– Der er alt muligt grund til at glæde sig over at Fakta ikke er løbet skrigende væk, vi er glade for at Fakta har holdt ud og har valgt at bygge nyt i Tølløse.

Det er kun 12 dage side at samme John Harpøth holdt åbningstalen, da den nyindrettede og udviddede SuperBrugs slog dørene op i byen:

– Centerområdet er i rivende udvikling, ny butik her og der, nogen bygger til, andre nyt, i en tid hvor mange investeringer holdes tilbage til bedre tider, tak fordi i ser optimismen og lyst på fremtiden det kunne mange lære af.

– Jeg håber at Butikken her når den står færdig vil kunne tiltrække en masse kunder som til daglig ikke handler her i byen, der er også mange som tidliger har handlet i butikken Fakta og derfor køre til andre byer for at lægge deres indkøb. jeg er også overbevist om at flere butikker på et sted giver synergi, sagde John Harpøth og ønskede tillykke med byggeriet, som han glæder sig til at følge.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.