30. maj 2024

Forældre samlet foran legestuen Evigglad i protest mod udsigten til nedlæggelsen af fem ud af otte dagpleje distrikter. Privatfoto.

Forældre samlet foran legestuen Evigglad i protest mod udsigten til nedlæggelsen af fem ud af otte dagpleje distrikter. Privatfoto.
Forældre samlet foran legestuen Evigglad i protest mod udsigten til nedlæggelsen af fem ud af otte dagpleje distrikter. Privatfoto.
Der er oprør i luften blandt småbørnsforældrene i Holbæk Kommune. For dagplejen i fem ud af otte distrikter står muligvis til at blive lukket.

Lukningerne, der er en del af budgetforslaget 2014-2017, kan spare kommunen for mange penge, hvis man således kan få forældrene til at vælge de billigere vuggestuer. Men det er forældrene ikke tilfredse med.

De berørte distrikter er Elverdam, Engskov, Kildevangen, Sofielund og Tuse Næs.

I Tuse har forældrene bl.a. aktioneret ved at samles foran legestuen Evigglad med banner og flag.

Holbaekonline.dk brigner i dag et læserbrev fra en forælder til dagplejebarn, Julie Nielsen, som bl.a. fremhæver, at “i dagplejens trygge rammer, med max 5 børn, er der tid og ro til at møde det enkelte barn som det er, og med de specielle behov det har”.

Og selvom forældre til de mindste borgere i kommunen også efter en evt. lukning af dagplejedistrikter vil have en teoretisk mulighed for at vælge en dagpleje, bare i et andet distrikt, så er det ikke nogen reel mulighed, mener Julie Nielsen:

“Vuggestuer er et godt valg for nogen, ligesom dagplejen er det for andre – men valget skal vi, som forældre have. Vi kan ikke alle køre til andre distrikter, for at få passet vores barn i dagplejen”.

Og hun sammenligner forslaget om at lukke dagplejedisrikter med at tisse i bukserne for at holde varmen: “det varmer i pengekassen her og nu – men så bliver det koldt og klamt, når der skal købes nye bukser!”

Læs: Hele Julie Nielsens læserbrev

Valgte dagpleje efter vuggestue
Holbaekonline.dk bringer også et læserbrev fra Bianca Marie Larsen, der fortæller hvorfor hun valgte at sætte sin datter Nikoline i dagpleje, efter i første omgang at have valgt vuggestuen som pasningsordning.

Hun beskriver sine oplevelser i vuggestuen med ord som larm og kaos.

Læs: Hele Bianca Marie Larsen læserbrev