15. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Vi var torsdag d.12 sep. 2013, en stor gruppe forældre, der stod sammen, for at støtte dagplejerne – der nu står for skud.

Det vil vi ikke finde os i, så derfor samledes vi foran legestuen Evigglad med banner, flag og kaffe.

Vi giver ikke op og lader det ske. Dagplejen SKAL bevares.

For at spare, vil Holbæk kommune lukke dagplejen i 5 ud af 8 distrikter i Holbæk og omegn. Fyre alle vores dejlige og kompetente dagplejere, og fratage os forældre, valget og muligheden, for at sende vores børn i dagplejen. Det vil betyde, at forældre i de berørte distrikter ikke længere frit kan vælge, at sende deres poder i dagplejen inden for eget distrikt. Hvad vil det ikke kræve for at få arbejde og fritid til at passe sammen? Ekstra bil skal måske også købes, for at det kan gå op i en højere enhed for familie livet!

I stedet for, vil de sende alle børnene i vuggestue – uanset barnets behov!

De første 3 år af livet, har massiv betydning for, hvordan børn udvikler sig resten af livet.

I dagplejens trygge rammer, med max 5 børn, er der tid og ro til at møde det enkelte barn som det er, og med de specielle behov det har.

Når barnet bliver set og hørt, skabes der en tryg tilknytning til omsorgspersonerne (mor, far, men bestemt også dagplejemor). De får tillid til sig selv, og til verden omkring dem, samt selvværdet opbygges. Relationen til de andre børn udvikles, og giver dem nogle meget værdifulde sociale kompetencer. De lærer at begå sig blandt andre, og møder verden som et trygt sted, hvor de frit kan udvikle sig, til sunde og stærke mennesker. Fremtidens skatteborgere!

Vuggestuer er et godt valg for nogen, ligesom dagplejen er det for andre – men valget skal vi, som forældre have. Vi kan ikke alle køre til andre distrikter, for at få passet vores barn i dagplejen.

Til trods for nogle dygtige pædagoger, er virkeligheden bare, at betingelserne er anderledes i en vuggestue. Der er ikke samme mulighed for ro og tid til det enkelte barn.

Vi forældre kender bedst vores børn, og deres behov. Lad os selv vælge hvad der er deres tarv!

Desuden er det ikke kun barnet, der vil lide under en fejlplacering – hele familier vil lide.

For at kunne bidrage konstruktivt til arbejdslivet, skal hjemmefronten fungere. Det gør den ikke med et barn, der dagligt mistrives.

Nogen må altså vågne op og komme til fornuft!

At lukke dagplejen er som at tisse i bukserne, det varmer i pengekassen her og nu – men så bliver det koldt og klamt, når der skal købes nye bukser!

Mor er ikke skuffet – mor er sgu vred!

Julie Nielsen

1 thought on “Læserbrev: Dagplejen SKAL bevares

  1. DAGPLEJEN
    Truslen om at lukke dagplejen kommer ikke fra den socisldemokratiske byrådsgruppe.
    Vi mener, at det også i fremtiden, skal være muligt for forældre at vælge mellem en plads i dagplejen eller i en daginstitution.

Comments are closed.