30. maj 2024

Det er denne plads, som Morten Sundgaard kalder for en øjebæ. Foto: Morten Sundgaard.

Det er denne plads, som Morten Sundgaard kalder for en øjebæ. Foto: Morten Sundgaard.
Det er denne plads, som Morten Sundgaard kalder for en øjebæ. Foto: Morten Sundgaard.
Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

På Dampmøllevej overfor Sct. Nikolai kirkegård, blev en af DSB’s bygninger revet ned i efteråret 2011. Siden er området ikke blevet brugt til noget som helst, og er blot druknet i ukrudt og affald.

Sidste år blev hækken op mod pendlerparkeringen klippet, men hæk affaldet lægger stadig og flyder på grunden og ukrudtet står meterhøjt.

Da man rev bygningen ned, var jeg sikkert på at der var planer om at etablere flere parkeringspladser, eller endnu bedre – rette Dampmøllevej ud, så man kommer af med de dårlige oversigtsforhold i krydset Dampmøllevej/Plantanvej, som har resulteret i flere alvorlige ulykker gennem årene.

Men intet er sket – grunden lægger bare øde hen, med affald og ukrudt overalt, hvilket er en øjebæ uden lige, og så midt i byen – Det kan ganske enkelt ikke i orden!

Bygningen som blev revet ned tilhørte DSB eller Banedanmark. Om kommunen har købt grunden siden, er jeg usikker på. Faktum er dog den, at uanset hvem ejeren er, bør der snarest ske noget meningsfuldt med området, så de mange daglige forbipasserende, ikke skal mødes at dette grimme og triste syn.

Luftfotoet af Dampmøllevej illustrer mit forslag til, hvad der kunne ske med den tomme grund, hvis ikke andet er planlagt. Det er der jo intet der tyder på.

Den sorte firkant på billede markerer det område som er forsømt og tilgroet. Den røde streg, illustrerer et forslag om at rette Dampmøllevej ud.

Morten Sundgaard
Munkholmvej 31 2
4300 Holbæk

Kan du ikke se slideshowet herover, så klik her.