21. april 2024

Udvalget kan få en hyggelig aften på krostuen -selvfølgelig efter et relevant dagsprogram. Foto: Biborné veres Dorottya

Udvalget kan få en hyggelig aften på krostuen -selvfølgelig efter et relevant dagsprogram. Foto: Biborné veres Dorottya
Udvalget kan få en hyggelig aften på krostuen -selvfølgelig efter et relevant dagsprogram. Foto: Biborné veres Dorottya

I dag bringer Ekstra Bladet historien om, hvordan Folketingets Udvalget for Landdistrikter og Øer sang og festede under en studietur til Spanien.

Studieturen gik bl.a. til  ferieøen  Menorca og vindistriktet  La Rioja, hvor udvalget brugte sin sidste studieaften på at feste, hvilket ifølge avisen endte med ‘fællessang og kædedans på åben gade’.

Udvalget var afsted for at blive klogere på udkantsdanmark og ifølge udvalgets formand Christian Schmidt så udvalget bl.a. på champignondyrkning med nogle helt specielle jordforhold.

Udvalget for Landdistrikter og Øer er samme udvalg, som er med til at give økonomisktilskud til kommuner, der har øer – som f.eks. Holbæk Kommune.

Og så kunne man jo spørge sig selv, om det måske var muligt at få lidt ekstra ‘slanter’ ud af udvalget, hvis man sørgede for en god – og selvfølgelig meget relevant – studietur med afsluttende fælleshygge.

Turen kunne jo passende gå til Isefjordens Perle, hvor udvalgsmedlemmerne under overskriften ‘I Dronningens fodspor’ kunn blive kørt rundt på Øen i golfbiler og se på nogle – ikke for mange – af de seværdigheder, som Regentparret så i sommers. Et kig ind i pizzariaet og måske en urtehave, så er der set på udkants-erhvervsprojekter, hvorefter de trætte medlemmer af udvalget kunne slutte af med en god middag på Havnegrillen og  et spil minigolf ved drivhusene og så slutte af med et hyggeligt – og festligt – indslag under mere private former på krostuen.

Overnatning kunne f.eks. foregå i hytter på campingpladsen.

Prisen for turen til spanien var ifølge Ekstra Bladet 280.000 kroner eller næsten 4000 pr. dag pr. folketingsmedlem for den seks dage lange rejse. Det behøver det ikke at koste for en studietur til Orø, som ovenikøbet ville kunne byde på Safari og kamelklap, besøg i røgeri og et loppemarked eller to, hvis de kommer på rette dag.

Se iøvrigt hvordan udvalget slutter studieturen i det spanske, med et festligt arrangement:  TV: Folketingspolitikere skrålede og festede på gaden i Spanien

Denne klumme er ikke nødvendigvis udtryk for Holbaekonline.dks holdning.

2 thoughts on “Rolfs klumme: Lad udkants-udvalget komme på studietur til Orø

  1. Som journalist skal man ikke gætte, men som privatperson kunne man måske tro at beslutningen i byrådet om det dyre og prestigefyldte projekt ” Holbæk Arena” er foregået under lignende forhold. Nogen logisk-økonomisk forklaring findes næppe

  2. Sådan et udvalg skulle ha lov, at gå rundt på Orø, for det er det, vi andre må gøre, når sneen kommer! Mini-bus!!!!!

Comments are closed.