14. april 2024

Kashmir i sommernatten. Foto: Michael Johannessen.

Østreanlæg dannede den perfekte ramme om lørdagens dobbeltkoncert med Tina Dickow og Kashmir.

Lokale Time Machine sørgede for opvarmingen. Foto: Michael Johannessen.
Det lokale band, Time Machine, var sat til at varme op. Og det var meningen, at bandet skulle være gået på scenen 16.30. Men den generator, der bl.a. skulle levere strøm til teknikken brød sammen. Men med 45 minutters forsinkelse, kunne Time Machine starte festen med et mix af hits fra de seneste fem årtier.

Time Machine leverede med en energi, som gik langt ud over scenekanten og ramte publikum midt i rockhjertet.

Smukke Dickow
Præcis som programsat, trådte Tina Dickow ind på scenen kl. 18.45 til store klapsalver fra det forventningsfulde publikum og godt bakket op af sit band, kunne hun med sin stemme og guitar starte sin sidste koncert i lang tid.

Smuk musik fra Tina Dickow. Foto: Michael Johannessen.

– Det er den uigenkaldelige sidste koncert denne sommer, så jeg skal huske at nyde det og suge indtrykkende og stemningen til mig, sagde Tina Dickow fra scenen, inden hun satte gang i endnu en af sine smukke sange.

I den småkolde augustnat, varmede Tina Dickows toner og hyggen bredte sig over hele pladsen. Men efter en time og 13 minutter var det slut. Alt for hurtigt.

Et kashmirsk lydtæppe
Efter en pause, hvor udstyret blev skiftet ud på scenen, var det Kashmirs tur til at fyre op under de efterhånden småfrysende tilskuere – og det lykkedes. Fra første guitarriff var der kontakt med publikum, der hurtigt fandt ud af at varme sig sammen foran scenen, imens de sang og rokkede med.

Kashmir leverede den sædvanlige kanone oplevelse – mere end 20 års erfaring fornægter sig ikke. Hele det kashmirske-lydtæppe lagde sig over publikum – til stor glæde for mange af de dedikerede Kashmir-fans, der var kommet til Østreanlæg fra over hele sjælland.

Kashmir i sommernatten. Foto: Michael Johannessen.

Masser af glade mennesker
Lørdagens koncert havde trukket rigtig mange glade mennesker til anlægget. Blandt de mange publikummer var også lokale ‘kendisser’ som borgmester Søren Kjærsgaard, Venstre gruppeformand, Pernille Kruse, Formand for Klima og Miljøudvalget, John Harpøth, Formand for Kultur og Fritidsudvalget, Emrah Tuncer, Direktør på Holbæk Teater Kristoffer Møller Hansen, Kommunikationsrådgiver i Rigspolitiet og tidligere byrådsmedlem for Venstre Carsten Andersen og folketingsmedlem og tidligere minister, Brian Mikkelsen.

Fantastisk arrangement
Det er denne skribents mening, at lørdagens dobbeltkoncert med Tina Dickow og Kashmir i Østreanlæg er præcis den slags arrangementer, som Holbæk har brug for -og fortjener.

Folketingsmedlem for De Konservative og tidligere minister Brian Mikkelsen sammen med borgmester Søren Kjærsgaard (V) til koncert i Østreanlæg. Foto: Michael Johannessen.

For selvom der har været masser af arrangementer i løbet af denne sommer som træskibsfestival, Post Danmark Rundt og seneste aftensalg og natløb, så er en stor friluftskoncert noget helt for sig selv. Især når den er så velorganiseret som det var tilfælde lørdag aften.

Der var vist tænkt på det hele. Gode toiletfaciliteter, flere udskænkningssteder, så man ikke behøvede at stå i kø, sattelitborde, man kunne stå ved mellem koncerterne og ikke mindst en masse glade og hjælpsomme frivillige, der sørgede for at vise vej, sælge øl, popcorn og pølser og i det hele taget få alting til at forløbe gnidningsløst.

Forhåbentligt er det ikke sidste gang, at Østreanlæg får lov til at være rammen om et så godt arrangement.

Se billederne: Dobbeltkoncert med Tina Dickow og Kashmir

Glade og hjælpsomme frivillige, var med til at gøre lørdagens koncertoplevelse til en stor fornøjelse. Foto: Michael Johannessen.