19. april 2024

Både kunstnerne og som her medhjælperne, arbejder frivilligt på Spirefestivalen. Foto: Michael Johannessen.

Både kunstnerne og som her medhjælperne, arbejder frivilligt på Spirefestivalen. Foto: Michael Johannessen.
Upcomming og eksperimenterende kunst var i højsædet, da der fra torsdag til Søndag var Spirefestival på Tuse Næs.

Ca. 20 bands spillede på festivalen og blandt dem det populære Red Warszawa, der spillede på præcis samme hvilkår som de øvrige bands på festivalen, dvs. de fik ikke noget honorar for at spille.

Festivaldeltagerne kunne også se på malerier, collager, video, installationer, grafik og fotografier, eller lytte til lyrikoplæsning. Maden fra Festivalens folkekøkken blev lavet af lokale, økologiske råvarer.

Spirefestivalen har tidligere været holdt i Huset på Tuse Næs, men sidste år flyttede den til Kaj og Anitas ejendom på Udbyvej. Meningen med festivalen er ikke at tjene penge, den skal blot kunne finansiere sig selv og gerne bidrage til driften af Huset på Næsset, så der fortsat kan være kulturelle arrangementer året rundt.

Kommer fra hele landet
Selvom Spirefestivalen holdes på Udbyvej, så er der ikke tale om, at det er en festival kun for lokale. For folk kom fra hele landet for at være med på den fire dage lange festival.

Hos Spirefestivalen håber man, at både publikum og kunstnere tager hjem fra festivalen med ny inspiration, øjenåbnere og sjove oplevelser.

Kan du ikke se slideshowet herover? – så klik her.