21. april 2024

Wilco Kelderman fra Belkin vandt både etapen og den gule føretrøje ved enkeltstarten i Post Danmark Rundt 2013 i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.

Wilco Kelderman fra Belkin vandt både etapen og den gule føretrøje ved enkeltstarten i Holbæk. Foto: Michael Johannessen.
Der var lagt op til spænding om klassementet i Post Danmark Rundt, da enkeltstarten blev sat i gang i Holbæk lørdag aften.

Enkeltstarten var, som så ofte før, afgørende i den samlede stilling i løbet. Det er derfor, at enkeltstart-etaper er så spændende. Udover den umiddelbare spænding i hvem der er hurtigst til at cykle ruten, så er der også spænding i, om der kan ændres på pladserne i klassementet.

Og det var lige præcis hvad der skete i Holbæk.

Matti Breschel fra Team Saxo-Tinkoff var kommet til Holbæk iført den gule føretrøje. Men da han få timer senere kørte videre, havde han afleveret trøjen til hollandske Wilco Kelderman.

Inden da var gået en spændende etape, hvor Rich Flens fra Belkin Pro Cycling Team havde bedste tid med 14,43 min. Den blev dog senere på aften overgået af Timofey Kritskiy, Katusha, der kørte de 12,1 km i tiden 14,37 og senere af Matthias Brändle, Team IAM, med tiden 14,36.

Men så kom Wilco Kelderman fra Belkin Pro Cycling Team og både vandt aftenens enkeltstart og tog føringen i det samlede klassement tiden 14,35. Og dermed måtte Matti Breschel altså aflevere den gule trøje. Matti Breschel ligger nu 15 sekunder efter Wilco Kelderman i den samlede stilling mens Lars Bak fra Lotto Belisol

Resultatet på aftenens enkeltstart blev altså som nævnt Kelderman, Timofey Kritskiy fra Katusha i tiden 14,36 og Martin Elminger Team IAM i tiden 14,38. Overraskende kører Mark Cavendish, Omega Pharma-Quick Step, med tiden 14,40 ind på enkeltstartens 5. plads, og det betyder, at han kom i top 10 i den samlede stilling i Holbæk.

Flere trøjer til hollænderen
Men Wilco Kelderman nøjes ikke med at tage den gule trøje. Hans indsats bringer ham også i spidsen af Changing Diabetes pointkonkurrence og han bevarer sin førerposition i Skodas Ungdomskonkurrence – det var lige to trøjer mere, som den unge cykatlet måtte tage på da han stod på podiet i Ahlgade og modtog sin hyldest fra de mange Holbækkere og gæster, som havde fundet vej til Holbæk centrum.

Telmores Bakkekonkurrence føres fortsat af Søren Kragh Andersen fra Team Trefor og Danas Holdkonkurrence føres fortsat af Bardiani Valvole – CSF Inox.