30. maj 2024

Politet beder nu om hjælp til at identificere disse to mænd, som politiet mener stod bag hærværk mod 10 busser. Foto: Politiet.

Politet beder nu om hjælp til at identificere disse to mænd, som politiet mener stod bag hærværk mod 10 busser. Foto: Politiet.
Midt- og Vestsjællands Politi har valgt at offentliggøre billeder af de formodede gerningsmænd til et hærværk mod busser hos DitoBus i Holbæk.

Hærværket skete natten til søndag den 26. maj i år og gik ud over 10 busser ved garageanlægget på K.P. Danøsvej i Holbæk. Blandt andet var der blevet tømt pulverslukkere ud i busserne.

Busselskabet har ikke endeligt opgjort erstatningskravet, som p.t. er på ca. 30.000 kr., for rengøring og reparation efter ødelæggelse af diverse printere i et par busser, ødelagte elskabe i nogle andre busser samt genanskaffelse af fjernede/anvendte pulverslukkere.

Siden hærværket fandt sted har politiet efterforsket sagen, men har hverken modtaget oplysninger eller fundet spor, der kunne føre til identificering af gerningsmændene.

Derfor vælger politiet nu at offentliggøre billeder fra et overvågningskamera i en af busserne. Kameraet blev automatisk tændt, da gerningsmændene forsøgte at kortslutte bussen formentlig i et forsøg på at starte den. Gerningstidspunktet kan ifølge overvågningsbillederne begrænses til søndag d. 26. maj 2013 kl. ca. 04.17.

Politiet beder folk, der kan give oplysninger om identiteten på de to mænd på overvågningsbillederne, om at kontakte lokalpolitiet i Holbæk på telefon 46 35 14 48 eller via nærmeste politi på tlf. 114.

Overvågningsbillede af den ene af de to efterlyste i sagen om hærværk mod busser hos DitoBus i Holbæk. Foto: Politiet.
Overvågningskameraet fangede også den anden af de to formodede gerningsmænd til hærværket. Foto: Politiet.