25. februar 2024

En 47-årig mand fra Tølløse kørte spritkørsel i en stjålet lastbil.

Lørdag eftermiddag blev politiet kontaktet af en bilist, som med ca 10 minutters mellemrum havde set den samme lastbil uden nummerplader og med kran køre med høj hastighed rundt i industriområdet i Holbæk.

Politiet kørte ud til området, og i krydset Omfartsvejen – Ringstedvej fik politiet standset lastbilen. Føreren – en 37-årig mand fra Tølløse – steg ud af lastbilen og erkendte, at han havde stjålet lastbilen med den rette nøgle.

Med i lastbilen som passager var en 31-årig mand fra Holbæk, som lastbiltyven havde inviteret med på en køretur.

Politiet anholdte den 37-årige, fordi han var påvirket af spiritus og derfor skulle have udtaget en blodprøve. Og fordi han kun havde kørekort til personbil, blev han også sigtet for kørsel uden førrerret. Det kræver lidt mere, end det lille kørekort, at køre en lastbil.

Efter blodprøven blev den 37-årige løsladt. Politiet undersøger nu passagererens andel i tyveriet af lastbilen.