Populær bøf på Jensen’s Bøfhus kan være sundhedsfarlig

Det er slut med at sprøjte salt og vand ind i tykstegen hos Jensen’s Bøfhus. Foto: Rolf Larsen

Sundhedsfare får det populære spisested, Jensen’s Bøfhus til at droppe den populæreste bøf, som vi kender den.

Bøffen, Jensens tykstegsfilet, sælges under navne som f.eks. Fitness bøf, Whisky Bøf, og Jensen’s Favorit Bøf.

Sundhedsfarlige baktier
Kødet bliver mørnet ved, at der stikkes nåle ind i det og derefter sprøjtes der en blanding af salt og vand ind i kødet – såkalt stiksaltning. Det er en meget udbredt metode i kødindustrien, men den er ikke helt ufarlig:

– Når der stikkes hul i kødet, er der principielt større risiko for, at bakertier kan trænge ind i kødet, siger administrerende direktør hos Jensen’s Bøfhus, Jan Kruse Hansen.

Når kødet bliver behandlet på denne måde skal det gennemsteges, men hos Jensen’s Bøfhus har man kunne få serveret sin bøf, uden at den var gennemstegt.

Derfor har Fødevarestyrelsen anbefalet at gæsterne infomeres om forarbejdningsprocessen og den populære restaurantkæde venter nu på Fødevarestyrelsens retningslinjer.

– Vi har været helt trykke ved at servere kødet for vores gæster, og reaktionerne fra gæsterne har været meget positive. Derfor er det også lidt ærgeligt at vi må lave proceduren om, mens vi afventer retningslinjerne, siger Jan Kruse Hansen og slutter:

– Heldigvis er kødet af sig selv i så god kvalitet, at vores gæster også fremover får et saftigt og mørt stykke kød, hvis de bestiller vores tyksteg.

Fremover vil tykstegen ikke være mørnet med stiksaltning.

Denne artikel er publiceret den 15. juni 2013 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply