2. marts 2024

Politiet er igang med en fritlejde aktion for aflevering af ulovlige våben. I Holbæk er der afleveret flere skydevåben til politiet.

Politiet har i dag offentliggjort tal, der viser hvormange – og hvilken slags – våben der blev afleveret i sidste uge. Og tallene viser, at der til lokalpolitiet i Holbæk er blevet afleveret ikke mindre end 10 luftgeværer, 5 knive, 2 pistoler og 11 rifler/haglgeværer.

Fritlejde aktionen blev indført for at give borgerne mulighed for at aflevere luft- og fjedervåben med kaliber over 4,5 mm, som blev ulovlige pr. 1. juni år. Man må dog stadig eje sådan et våben, hvis man anmelder det til politiet.

Udover luftvåben med større kaliber end 4,5 mm så giver frit lejde-aktionen også borgerne mulighed for at aflevere alle andre typer af våben, hvilket tallene for de indleverede typer af våben klart viser, at borgerne har taget til efterretning.